Dit is Lieselot

Lieselot is vroedvrouw en lactatiekundige en woont samen met haar man Jordy in Heers. Samen hebben ze 2 kindjes: een dochter Linne en een zoon Lou. Ze werkt al 10 jaar in de thuiszorg als vroedvrouw. Ze deed stage in Tanzania en Senegal en studeerde af in 2012. Daarna volgde ze ook nog de opleiding lactatiekunde. Na de bevalling van zoontje Lou begin 2022 maakte ze de overstap als zelfstandige vroedvrouw naar De Wolk!

Enkele vragen aan Lieselot

Waarom ben je vroedvrouw geworden?

Simpelweg omdat het de mooiste job ter wereld is. Gezinnen begeleiden tijdens hun meest ingrijpende maar vaak ook mooiste moment in hun leven is gewoon een droomjob. Samen met de mensen de tijd nemen om naar hen te luisteren, hen te begeleiden en er voor hen te zijn, daarvoor doe ik het! Doordat we gedurende lange periode ouders opvolgen, bouw je echt een band op en dat vind ik ontzettend leuk. De berichtjes die ik jaren later nog krijg van mensen om te laten weten hoe het met hen gaat, geweldig!

Wat vind je het leukst aan mama zijn?

Mama zijn is iets wat ik al van jongs af aan wou worden. Dolgelukkig ben ik dan ook met onze kinderen, maar het is ook pittig. Een nieuw ritme in je leven vinden met 2 kleintjes die volledig op jou rekenen, het is niet altijd simpel. Maar de lach op hun snoetjes, de vele kusjes en knuffels, maken de nu al meer dan 2 jaar aan slapeloze nachten toch een beetje draaglijk, haha! Ik hou ervan om moeder te zijn. En gelukkig heb ik een geweldige man die ook nog eens een fantastische papa is voor onze 2 pateekes.

Is er een fabeltje wat je de wereld uit wil helpen?

De nummer 1: kan je een baby verwennen? Absoluut niet! Ze hebben zo lang lekker bij mama in de buik gezeten, logisch dat ze niet onmiddellijk alleen in bedje of de wieg willen liggen, een kindje moet je niet laten wenen. Dat is hun manier om te laten weten dat ze iets nodig hebben. En al kan het soms vermoeiend zijn, want die roze wolk kan soms al eens eerder donkergrijs zijn, probeer er ook van te genieten. Want het cliché klopt helemaal, ze worden zo snel groot…

Wat zijn jouw kleine gelukjes?

Een dagje quality time met de kindjes, eens lekker gaan uit eten, tijd nemen om in het lentezonnetje buiten te zitten met een goed boek en een gin-tonic, de BBQ aansteken, een badje nemen in alle rust of gewoon gezellig met vrienden afspreken. Simpele kleine dingen die het leven mooi maken!

Waarom zouden moeders een vroedvrouw onder de arm moeten nemen?

In tijden van social media is het soms moeilijk om door het bos de bomen te zien als ouder. Mensen willen snel hun goede raad aan je meegeven en dat kan ouders erg onzeker maken. Om alles op een rijtje te zetten, is het fijn dat je een vroedvrouw hebt die objectief luistert naar je verhaal en adviezen kan geven. Zo heb je 1 iemand die alles mee met jullie opvolgt en waar je op terug kan vallen. Maar volg vooral je moeder/vadergevoel, jullie weten nog altijd wat het beste werkt voor jullie kleintje en je gezin.

Klaar om Lieselot te ontmoeten?