Dit is Riet

Riet heeft De Wolk als mama leren kennen. Ze is mama van 3 intens enthousiaste schatten en heeft altijd gewerkt met jongeren en volwassenen die op één of andere manier ergens komen vast te zitten. Eerst binnen bijzondere jeugdzorg en het onderwijs, de laatste jaren voornamelijk als therapeute. Momenteel begeleidt zij volwassenen en geeft ze les aan de Thomas More hogeschool.

Enkele vragen aan Riet

Hoe kan ik Riet contacteren?

via mail: riet@de-wolk.be of op het algemene mail adres: psycholoog@de-wolk.be

 • Mail onderstaande gegevens, een therapeut neemt gauw contact op.
  • Naam + voornaam:
  • Telefoonnummer:
  • Korte hulpvraag:
  • Voorkeur moment:
  • Extra opmerkingen:
 • via telefoon0478412517


Vanaf Mei kan je weer terecht bij Riet

Riet is aanwezig op donderdag voormiddag

Waarvoor kan je bij Riet terecht?

 • Individuele therapie
 • Relatie en gezinstherapie

Hoe snel kan je terecht?

Wij streven ernaar om elke aanmeldingsvraag binnen de week te verwerken. Momenteel hebben we een beperkte wachtlijst. Een eerste gesprek kan meestal binnen de maand plaatsvinden. 

Waarom ben je psycholoog- therapeut geworden?

De tijd nemen om iemand echt te kunnen begeleiden door een moeilijke periode vind ik een heel mooie ervaring.

Ben je zelf mama? Wat vind je het leukste aan mama zijn? Wat had je anders ingeschat?

Ik ben mama van 3 intens enthousiaste schatten van jongens. Ik vind het geweldig om een deel uit te maken van een gezin.

Evenwicht zoeken tussen wat jouw gezin nodig heeft en jijzelf blijft voor mij een oefening. Ook het leren kennen van die kleine wezentjes met al hun gevoelens en eigen worstelingen vind ik een hele uitdaging. ‘Good enough parenting’ is een term waar ik al veel aan gehad heb.

Waarvoor zou je graag meer tijd maken? `

Het is goed hoe het is nu. Elke levensfase heeft zijn charme, het is een kwestie om te genieten van wat je hebt.

Wat is het leukste dat je al meegemaakt hebt tijdens je werk?

Dat er ook in therapie heel hard gelachen kan worden.

Heb je nog tips voor toekomstige mama’s?

Als mama denken we dat wij het direct perfect moeten doen en ons prima hoeven te voelen en dit op een moment dat wij één van de meest ingrijpende dingen in ons leven net achter de rug hebben. Toegeven dat het gewoon een rollercoaster is die ooit aankomt maakt de rit soms gemakkelijker om dragen!

Waarom zouden ze een therapeut onder de arm moeten nemen?

Als je voelt dat je ergens vast zit kan het echt werken om met iemand in gesprek te gaan. Soms zijn het de gesprekken zelf die helpen, soms is het samen zoeken naar iets anders wat jou kan vooruit helpen, bv een oude hobby, meer beweging, meer natuur,…. Vooral ‘wat heb ik nodig om mij terug meer mezelf te voelen’? staat centraal.

Soms kan 1 gesprek je op weg helpen, soms zijn er meerdere gesprekken nodig.

Is er nog een fabeltje over therapeuten dat je de wereld uit wil helpen? Of over het moederschap?

Mensen durven al eens denken dat therapeuten het wel allemaal voor mekaar hebben. Niets in minder waar 😉 Ook therapeuten hebben het al eens moeilijk en maken vanalles mee. Wij hebben zeker niet alle antwoorden klaar. Er durven over praten en samen zoeken naar antwoorden is wat mensen echt vooruit helpt.

Wolkjes over Riet

Ik kwam bij Riet langs als ze net mama was geworden, we hebben dezelfde smaak in namen, want we hebben alle twee een zoon met dezelfde voornaam. Riet is een rustige, empatische vrouw. Ze is erg creatief, zo maakte ze zelf van klei doopsuiker. Het was prachig, ik heb het nog steeds. Sinds kort heeft ze haar hobby keramiek weer opgepakt.

Toen ik enkele jaren geleden startte bij De Wolk werd ik meteen goed ontvangen door mijn collega’s. 
Riet is iemand die me helemaal tot rust kan brengen. Ze biedt orde in de chaos van mijn hoofd. We zien elkaar niet zoveel maar als we elkaar horen, kunnen we lang blijven tetteren.