Bekkenbodem

Ook buiten zwangerschap en kraamperiode kan je bij ons terecht.

Wat is bekkenbodemkinesitherapie?

Bekkenbodemkinesitherapie is een vorm van kinesitherapie waarbij we bekkenbodemklachten proberen te voorkomen en te behandelen door het evalueren en trainen van de bekkenbodemspieren. Deze spieren bevinden zich onderaan je bekken en sluiten bij de vrouw de plasbuis af, de vaginale schede en de anale kringspier. Bij de man sluiten deze de plasbuis en de anus af. Deze spieren hebben een sluitende functie (het ophouden van het plas en stoelgangkanaal), een ondersteunende functie, een core-functie en een seksuele functie. 
Wanneer er op één van bovenstaande functies een mis-coördinatie plaatsvindt van deze spieren en bijhorende fascia en bindweefsels kunnen er klachten optreden zoals: urineverlies klachten, windjes die je niet kan ophouden wanneer je deze wenst op te houden, stoelgangproblematieken zoals constipatie, maar ook stoelgangsverlies. Verzakkingen van blaas, baarmoeder of darm, en pijn bij seks (vaginisme, dyspareunie, vulvodynie, vestibulodynie…).
Bij bovenstaande klachten kan bekkenbodemtherapie een verschil maken. Je hoeft dus niet altijd zwanger te zijn of pas bevallen te zijn om klachten te ontwikkelen. 

Zoek hier jouw wolkjes (kinesistBekkenbodemtherapeut)
Locatie
Waar op consult?Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Zoek je nog iets anders?

Mamamassage

PROFICIAT, mama!
Negen maanden lang groeide er een kindje in je buik. En dat was nog maar het begin van het moederschap. De eerste maanden na je bevalling kunnen nogal overweldigend zijn. Het is dan ook belangrijk om op tijd me-time in te plannen. Niets beter dan een ontspannende mamamassage!
 

Lees meer   >

Slaapadvies

Slaap is heilig! En zeker wanneer je jonge kinderen in huis hebt. 
Heb jij vragen rond het slaappatroon of het slaapgedrag van je kleintje? Dan kan een slaapcoach jou zeker helpen! 
 

Lees meer   >