Kolfconsult

Je koopt ook geen schoenen zonder te te passen, of zonder de optie om ze terug te sturen. Eens een kolf gebruikt werd kan je deze niet terug bezorgen. Daarom kan je bij ons afkolftoestellen testen.

Wat gebeurt er tijdens een kolfconsult?

Tijdens een kolfconsult kan je verschillende kolftoestellen uittesten, we checken de maat van je borstschild, geven informatie over elke soort kolf en beantwoorden al je vragen over kolftoestellen.

Hoeveel kost het dan?

Voor een kolfconsult vragen we €50 euro, koop je nadien een elektrische kolf, krijg je €20 korting op je aankoop.

Wat hoort niet thuis bij een kolfconsult

Hoe een voorraadje opbouwen, hoeveel melk heeft je baby nodig, hoe lang kan je moedermelk bewaren? Allemaal vragen waarvoor je bij je vroedvrouw terecht kan, deze vragen komen niet aan bod tijdens een kolfconsult.

Welke kolven kan ik testen?

Je kan verschillende kolven uittesten, waaronder:

 • Medela kolven:
  • Harmony
  • Swing flex
  • Swing maxi flex
  • Freestyle
  • Freestyle Handsfree
 • De Lansinoh kolven:
  • de Dubbele Elektrische borstkolf 2-in-1
  • de Elektrische Borstkolf COMPACT.
 • De Elvie kolven
  • Elvie pump
  • Elvie stride
 • De Youha kolven:
  • The Ins - GEN1 
 • Kolf Cups: de universele kolfcups, die van heel wat toestellen en handenvrije kolf kunnen maken

Extra leuk is dat je de kolven en allerlei borstvoedingsaccessoires ook kan aankopen bij De Wolk.

Hoe een kolfconsult aanvragen?

Door een afspraak te maken, kunnen we voldoende tijd uittrekken om je alle informatie te geven en je de verschillende kolven te laten testen.

Wil je last minute komen, bel even vooraf om te zien hoe druk het is in de praktijk. ‭016 43 41 57‬

Voor een kolfconsult vragen we €50 euro, koop je nadien een elektrische kolf, krijg je €20 korting op je aankoop.

 

Afspraak maken

Kan ik ook borstvoedingsbeha's passen?

Ja hoor! Op zoek naar een passende beha, vraag zeker raad aan Roosje. We hebben een groot aanbod van borstvoedingsbeha's. 

Als extraatje krijg je de dag van je kolfconsult 10% korting op al onze beha's, ongeacht of je een kolf koopt of niet.

 

Kan ik ook een kolf kopen?

Ja, zeker! We hebben een ruim aanbod. Een kolf getest, maar toch nog even nadenken? Je kolfconsult wordt in vermindering gebracht bij aankoop van een elektrische kolf binnen de 7 dagen na het testen.

Deze korting krijg je enkel als je de kolf aankoopt in de fysieke winkel, niet als de kolf moet verzonden worden.

 

 

Hoe snel kan je testen na de geboorte?

Dat is heel individueel afhankelijk. Soms kan of wil je baby niet aan de borst en heb je een alternatief nodig. 

De meeste vrouwen komen een kolf testen vanaf 3-4 weken na de geboorte.

Zoek hier jouw wolkjes (kolfconsultshop advies)
Locatie
Waar op consult?Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Zoek je nog iets anders?

Postnatale consultatie vroedvrouw

Na de eerste weken kan je ook in de praktijk terecht. Nog een heel jaar lang. In onze wachtzaal zitten mama’s die nog maar net twee streepjes op een test zagen verschijnen naast mama’s met een baby die al vlotjes kan kruipen. Wij begeleiden ouders tot de kindjes één jaar zijn. Omdat we weten dat dat nodig is. We zijn hier voor jou.

Lees meer   >

Huisbezoek vroedvrouw

Hoera, een baby! Een van de meest ingrijpende veranderingen in je leven: daar mag je gerust een professional voor inschakelen. Want elke mama verdient een vroedvrouw: iemand die je begeleidt van A tot Z, van prenatale vraag tot postnatale zorg. Jouw steun en toeverlaat. Een vroedvrouw is er voor al jullie zorgen én dromen, eender wanneer. Wij bij De Wolk garanderen dat we goed voor jou en je baby zullen zorgen, welke kleur jouw wolk ook heeft: roze, zwart of alle kleuren er tussenin.

Omdat thuiskomen een hele aanpassing is, komen we na je ontslag uit het ziekenhuis snel langs. We komen dagelijks langs tot en met de vijfde dag na de bevalling. Ook al gaat alles goed raden we deze opvolging aan, de eerste dagen thuis is immers een medische opvolging noodzakelijk.

Een vroedvrouw is er niet enkel voor mama’s en baby’s. Ook voor de papa’s en meemama’s, voor broers en zusjes. Want: een nieuwe baby in huis is héérlijk, maar het is ook een heuse aanpassing voor jullie allemaal. Je partner wordt een ouder, jij wordt een mama, jullie enige kindje wordt plots ‘de oudste’

Lees meer   >

Borstvoedingsbegeleiding

Borstvoeding geven is fijn, vele jonge mama’s vinden het heerlijk hun kindje zelf te voeden. Borstvoeding geven is een mooi, logisch en natuurlijk gevolg op zwangerschap en geboorte. Moeders zijn terecht trots als ze hun kindje zien groeien en bloeien op hun melk.

Bij sommige moeders verloopt het voeden vanzelf, maar helaas is dat niet altijd het geval. Er zijn mama’s die de ene hindernis na de andere moeten overwinnen vooraleer ten volle te kunnen genieten van het geven van borstvoeding. Heel belangrijk bij borstvoedingsmoeilijkheden is het krijgen van de juiste begeleiding en tips. Informeer je reeds tijdens de zwangerschap, zorg voor begeleiding aan huis ook al gaat alles goed, zo kunnen we vaak problemen voorkomen. Bij moeilijkheden neem zeker contact op, dan zoeken we samen naar een oplossing. Je kan tijdens de hele borstvoedingsperiode bij een vroedvrouw of lactatiekundige IBCLC van onze praktijk terecht.

Lees meer   >