Voetreflexologie

Wat een wonder mooi en sterk lichaam heb je toch! Net een baby op de wereld gezet. Een welgemeende dikke proficiat met de geboorte van je baby, maar ook vooral met de geboorte van jou, als mama (van x aantal kinderen). De periode na de bevalling is er vaak eentje van hoogtes en laagtes. Voorzichtig zoekende naar een evenwicht, naar wie je nu eigenlijk bent of wilt zijn. En vooral heel erg aan het ontdekken wie dat kleine wondertje nu juist is. 
Hopelijk kan en mag je er de tijd voor nemen.

Wat is voetreflexologie juist?

In de voeten eindigen zo’n 7000 zenuwuiteinden. Door het masseren en het bewerken van punten op de voet worden er signalen naar de hersenen gezonden die tot diepe ontspanning leiden. Vaak komt het lichaam tijdens de sessie volledig tot rust waardoor de ademhaling, bloeddruk en stress dalen. Fijne hormonen zoals oxytocine komen naar boven. In deze periode van rust komt het zelf herstellend vermogen van het lichaam in werking. 

Hoe zou voetreflexologie jou kunnen ondersteunen?

Voetreflexologie kan heel erg effectief werken bij het behandelen van kwaaltjes zoals vocht dat je blijft ophouden in je handen en voeten, constipatie, hoofdpijn, … Ook bij het boosten van de melkproductie kan het effectief werken aangezien rust en ontspanning een grote rol spelen in de melkproductie. Los van kwaaltjes kan het gewoon ook heel erg fijn zijn om na een aantal slapeloze nachten even een diepe ontspanning te ervaren. Het is zo lief om je lichaam wat rust te gunnen en het zo te bedanken voor al het harde werk dat het levert. 

Hoe verloopt een sessie?

Je mag even helemaal ontspannen. Je installeert je op de massagetafel met een warm dekentje. Ik zorg voor ontspannende muziek en een lekker geurtje. Zeker oké als je in slaap zou vallen, je mag je helemaal laten gaan. De sessie duurt een uurtje.

Wanneer kan een voetreflexologie behandeling?

Dit kan op elk moment na de bevalling. Soms is het zelfs juist fijn om het vrij snel na de bevalling te doen, vb voor het boosten van je melkproductie. Afhankelijk van jou noden of wensen plan je een afspraak in. 

Hoe maak je een afspraak?

Hoe maak ik een afspraak? 
 
Je kan zelf een afspraak inboeken via onze online agenda, druk op de knop 'afspraak' onder mijn foto. Je mag bij het maken van je afspraak altijd een beetje extra info meegeven zoals het aantal zwangerschapsweken en de reden van de sessie. Ik kijk er naar uit je te leren kennen!
 
Heb je vragen of wil je iets aftoetsen/bespreken? Je kan me steeds bereiken via mail op nele@de-wolk.be of per telefoon op het nummer 0472080959.

Zoek hier jouw wolkjes (Voetreflexologie)
Locatie
Waar op consult?Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Zoek je nog iets anders?

Draagdag

Tilia Try-out

Wil je graag een draagzak van Tilia uitproberen, wil je de stof eens voelen of wil je de kleur in het echt zien. Elke maand is Linde van Tilia Babywearing op De Wolk en kan je haar dragers uitproberen met uiteraard haar hulp.

Lees meer   >

Postnatale seksuologische begeleiding 

‘Bevallen en weer opstaan’? 
Zowel anatomisch als hormonaal moet het lichaam van een vrouw na een bevalling herstellen. Daarnaast is er ook een extra mensje aanwezig dat het meeste van de aandacht vraagt.Samen met je partner zal je opnieuw emotioneel, relationeel maar ook seksueel een nieuw evenwicht moeten vinden. Dat is niet altijd evident. 

Samen met de seksuoloog ga je in gesprek opnieuw door je zwangerschaps- en bevallingsverhaal op je eigen tempo en exploreren jullie samen welke aspecten jouw zorg zouden kunnen uitlokken, beïnvloeden en/of in stand houden. Stap voor stap bekijken jullie wat in jouw specifiek geval zou kunnen helpen. 
 

Lees meer   >