Dit is Astrid

Hi! Ik ben Astrid en woon samen met mijn vriend in Grimbergen. Ik werk in bijberoep bij De Wolk en bovendien ook als vroedvrouw in het fertiliteitscentrum van het UZ Brussel. Het begeleiden van koppels bij de vervulling van hun kinderwens en hen ondersteunen bij het prille ouderschap lijken me de ideale combinatie. Astrid geeft bij De Wolk enkel groepslessen.

Enkele vragen aan Astrid

Wat is het leukste aan je job?

Het leukste aan mijn job is ouders voorbereiden op het ouderschap en hen hierbij begeleiden na de geboorte. De interactie mogen waarnemen tussen mama en papa onderling alsook met hun kind(jes) is prachtig om te zien! Dat we als vroedvrouw deel mogen uitmaken van zo’n intieme momenten, maakt het iedere keer opnieuw heel uniek.

Je mag één ding kiezen: wat wil je aanstaande moeders op het hart drukken?

Geloof in jullie zelf. Probeer vooral niet te veel te vergelijken. Sta open voor begeleiding en ondersteuning maar vertrouw op jullie zelf en ga op jullie intuïtie af!

Wat is je meest bijzondere ervaring?

De meest memorabele momenten als vroedvrouw zijn ongetwijfeld mijn ervaringen in Tanzania. Het zelfstandig werken en je plan leren trekken in mindere omstandigheden geven je echt een boost. Na dit avontuur thuis komen en aanwezig mogen zijn bij de bevalling van het eerste kindje van mijn zus was de kers op de taart.

Wist je al lang dat je vroedvrouw ging worden?

Ik wist al heel lang dat ik vroedvrouw ging worden. Als kind was ik al niet weg te slaan van kleine baby’s. Terwijl mijn plan om vroedvrouw te worden reeds vaststond, waagde ik me eerst aan de studie farmacie. Na enkele jaren merkte ik echter dat dit mijn hart maar niet kon veroveren en dat mama’s, baby’s,…  mijn roeping bleven. Ik ben mijn passie gevolgd en dit bleek dan ook de allerbeste beslissing!

Met wat hou ik me vooral bezig bij De Wolk?

Ik focus me voor voornamelijk op cursussen geven waaronder de zwangerschapscursus en de EHBO cursus. Daarnaast geniet ik er van om ouders te begeleiden tijdens de cursus babymassage.
 

Klaar om Astrid te ontmoeten?