Dit is Ines

Liefdevol mama van Masha, doula en bezieler van studio moed. Ines geef zwangerschapsyoga, staat je bij als doula tijdens jouw bevalling en zorg voor voedzame en biologische kraamkost. 

Sinds 10 jaar is yoga haar levensstijl. Na de geboorte van haar dochter schoolde Ines zich om als yogadocent en doula. Ze wist meer dan ooit dat ik vrouwen holistisch wilde bijstaan in de cirkel van het moeder zijn. 

Enkele vragen aan Ines

Wat vind je het leukste aan je job?

De transformatie van mama’s. Wanneer mama’s starten met zwangerschapsyoga zijn ze soms onzeker, zeker wanneer het een eerste kindje is. Tijdens de zwangerschapsyoga vertel ik over active houdingen en de kracht van in je lichaam keren. Hoe alle houdingen die we zien een leidraad kunnen zijn tijdens de bevalling. Wanneer mama’s hier gaande weg vertrouwt mee raken en hun lichaam echt beginnen voelen, de connectie kunnen maken met hun kindje en hun kracht weten te vinden, is mijn missie geslaagd.

Wat is het leukste dat je al hebt meegemaakt tijdens je werk?

Doula: Een mama raakte tijdens de bevalling in paniek. Samen met haar partner konden we haar het vertouwen laten terugvinden. Toen de hevigheid van de wee wegtrok zei ze dank u, dit had ik nodig. En wannneer mama’s sturen dat alles wat ze geleerd hebben tijdens de zwangerschapsyoga hun heeft geholpen tijdens de bevalling. Eigenlijk ben ik altijd blij wanneer ik zie dat mama’s hun kracht weten te vinden en geloven in zichzelf.
 

Heb je nog tips voor toekomstige mama’s?

Laat je niet leiden door angst, onzekerheden of negatieve verhalen. Dit is jouw verhaal en dat is uniek. Leg de focus op jezelf en neem een goede vroedvrouw onder de arm waar je terecht kan met al je vra- gen.
Blijf bewegen en groei in alle zachtheid. Je bent nu al de beste mama voor jouw kindje.

Waar mag iemand je wakker voor maken?

Mijn dochter is intussen 2,5 jaar en nog steeds maakt ze me ‘s nachts wakker voor ‘borstje’. Zij mag me dus altijd wakker maken, ook al is dat soms best pittig. En mama’s dat op bevallen staan, uiteraard.
Oh en voor een massage, zelfzorg mag op elk uur van de dag. Practice what you preach ;-)

Wat zijn jouw hobby’s?

Ik was vroeger altijd zeer actief maar na een burn out leerde ik om traag te gaan.
Ik hou er van om te creëren: naaien, breien, vilten, kleien, als het maar puur en authentiek is. Daarnaast hou ik van koken en kan je me soms een hele dag in de keuken terugvinden.
Naast yoga leerde ik sinds kort medicinal dancing kennen, een intïutieve dans waar je de beweging van jouw lichaam volgt, zonder grenzen.
En soms lukt het gewoon niet om je hoofd leeg te maken en dan wandel ik door het natuurgebied naar de paarden die daar staan te grazen. Masha is er gek op. Soms verzorgen we ze en soms gaan we er mee wandelen. Instant rust.

Wat is jouw missie?

Het is mijn missie om vrouwen in alle zachtheid te laten verbinden met zichzelf en hun baby, om relaxed naar hun bevalling toe te leven en hen samen met hun partner handvaten te geven om de bevalling ont- spannen en vol vertrouwen mee te maken.
Hiernaast zorgen mijn collega en ik voor een relaxte en gezonde kraamperiode met onze kraamkost pak- ketten op maat van jouw gezin. Ze zijn op en top biologisch en worden aan huis geleverd. Zo kan jij als mama, maar ook als vrouw in je kracht staan en deze ook terugvinden na jouw bevalling.

Wat zeggen Wolk mama's papa's?

test

test