Dit is Karolien

Karolien is mama van 2, kleuterleidster en ergotherapeut. Ze heeft een hart voor kinderen, is creatief, gedreven en noemt zichzelf een chaoot van de bovenste plank.  Ze geeft wobbelturnen bij De Wolk. Karolien gelooft in kinderen en hun ouders en helpt hen in hun kracht te zetten door hun talenten verder te ontwikkelen.

Enkele vragen aan Karolien

Waarom ben je ergotherapeut geworden?

Na 12 jaar kleuteronderwijs wou ik vooral Meer. Meer kennis, meer inzicht, meer durf. Omdat kinderen mij aan het hart liggen, ik zelfstandigheid hoog in het vaandel draag en ik een aangeboren interesse heb voor atypische ontwikkelingen was ergotherapie een logische keuze.

Ben je zelf mama? Wat vind je het leukste aan mama zijn? Wat had je anders ingeschat?

De jongste telg houdt ons dag en nacht alert, de oudste brengt enorm veel vrolijkheid mee. Het leukste is dat onvoorwaardelijke intense gevoel van liefde en die hilarische uitspraken. Wat ik anders had ingeschat is het voortdurende slaapgebrek en het denken dat het met een 2de niet erger kon worden.

Waarvoor mag iemand je altijd wakker maken?

Sorry, momenteel voor niks!

Heb je een speciale anecdote / verhaal – meegemaakt tijdens je tijd bij de Wolk

Ik leerde de wolk kennen na 11 dagen mama zijn van een dochter met een extreem hoge zuigbehoefte, in de overtuiging dat borstvoeding niets voor mij was en een vroedvrouw een tikkeltje alternatief. Kijk nu… langvoedster en een kind in het Freinet onderwijs.

Wat is het leukste dat je al meegemaakt hebt tijdens je werk?

Het leukste is kinderen die de meeste leerkrachten al hebben opgegeven vooruit te helpen, hen zelfstandigheid bij te brengen en te laten zien wat ze WEL kunnen.

Wolkjes over Karolien

Karolien leerde ik 7 jaar geleden kennen, na de geboorte van haar eerste dochter. Ze was zo iemand die je bij blijft, een spontane vrouw, enorm leergierig in het ouderschap, ze slorpte alle informatie gretig op. Karolien dacht er een tijd over om vroedvrouw te worden, ze koos voor een extra opleiding ergotherapeut en nu komt ze bij De Wolk wobbelturnen geven. Bij haar vertrouwde vroedvrouwenpraktijk. De cirkel is rond