Bekkenbodemtherapie voor kinderen

HOERA! De eerste keer pipi of kaka op het potje! Terwijl het ene kind haast vanzelf droog wordt, kost zindelijk worden het andere kind heel wat moeite. Door de super absorberende luiers is de leeftijd dat kinderen zindelijk worden algemeen verlaat. Heeft u vragen over de start of aanpak van zindelijkheidstraining of verloopt de zindelijkheidstraining niet zo vlot? Dan kan u altijd bij ons terecht voor meer informatie en begeleiding.

Plas- en stoelgangsproblemen bij kinderen

De belangrijkste oorzaken van urineverlies bij kinderen zijn overactiviteit van de blaasspier, verstoorde lediging of uitstelgedrag Er is ook een belangrijke overlap tussen plas-en stoelgangsproblemen! Indien het kind overdag nog niet droog is op de leeftijd van 4-5 jaar, kan je gerust langskomen voor raad.
Bedplassen kan nog voorkomen tot de leeftijd van 6-7 jaar. Vanaf de leeftijd van 6 jaar, kan je hiervoor ook bij ons terecht. Volgende factoren kunnen hiervan aan de basis liggen: een te hoge nachtelijke urineproductie, overactiviteit van de blaasspier of het niet wakker worden van de prikkel bij een volle blaas.
Plasproblemen en stoelgangsproblemen komen vaak samen voor. Ook bij constipatie en stoelgangsverlies kunnen wij hulp bieden.
Alles nog even op een rijtje waarvoor u bij ons terecht kan:

  • Informatie zindelijkheidstraining
  • Urineverlies overdag: nog niet droog op 4 jaar
  • Bedplassen: ’s nachts nog niet droog op 6 jaar
  • Stoelgangsproblemen: constipatie, stoelgansverlies (windjes, vuile veegjes of vuile broeken)
  • Urineweginfecties

Maak een afspraak

Klik HIER voor een afspraak in boortmeerbeek

Zoek je nog iets anders?