Seksuologische hulpverlening bij een kinderwens

Seksuologische hulpverlening bij een kinderwens. Samen met de seksuoloog bekijk je waar je tegenaan loopt en hoe jouw zorg aangepakt kan worden met respect voor beide partijen. 

Waarvoor kan je bij een seksuoloog terecht?

Seksueel gedrag en (on)vruchtbaarheid hebben een complexe samenhang. Wanneer je moeilijkheden hebt met zwanger worden kan dit zowel een oorzaak als een gevolg zijn van seksuele moeilijkheden en/of zorgen. De seksuele functies kunnen verstoord raken en verslechteren door een eventuele (medische) behandeling in het ziekenhuis met oog op een zwangerschap.

Bijkomend de niet te onderschatte psychologische impact dat een fertiliteitstraject kan hebben op je (seksuele) relatie. Praten werkt! Wanneer je het gevoel hebt dat jij en je partner de weg even kwijt zijn in jullie seksuele leven kan je hierover met een seksuologe opnieuw of verder op ingaan.

Zoek hier jouw wolkjes (seksuologe)
Locatie
Waar op consult?Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Julie Piedfort
Julie Piedfort

vroedvrouwseksuologezwangerschapsmassagemamamassage

Zoek je nog iets anders?

Ontharing

Heb jij een zwangerschapswens? Start dan tijdig met waxen, de hormonen als je zwanger bent kunnen er soms voor zorgen dat waxen extra gevoelig wordt. Hoe eerder je start, hoe beter het ook gaat tijdens je zwangerschap.

Zit je in een fertiliteitstraject? Ook hier kan je best tijdig starten met waxen. Het is uiteraard geen must, sommige vrouwen zijn hierdoor comfortabeler tijdens de behandelingen. 
 

Lees meer   >

Psychologische ondersteuning bij zwangerschapswens

Je besluit om zwanger te worden. Een heel intiem moment en een grote stap. Het kan een enorme teleurstelling teweegbrengen als het niet meteen lukt om zwanger te worden. 
Is zwanger worden voor jou al een lange weg geworden?
Misschien heb je op voorhand ook twijfels over de beslissing om zwanger te worden en heb je hier veel vragen over? Of staan jij en jouw partner hierrond niet op dezelfde lijn?


Ben je even de draad kwijt en lukt het niet (voldoende) om in jouw omgeving hiermee terecht te kunnen? Ondersteuning van een psychotherapeut kan hulp bieden in deze moeilijke en onzekere periode.

Lees meer   >