Ontharing

Ben je zwanger? Het idee om negen maanden lang en vooral ook tijdens de behandeling te moeten dealen met een wildgroei aan lichaamshaar is voor velen gewoon geen geruststellende gedachte. Het feit dat je op het einde van je zwangerschap er down there niet goed meer aan kan is ook niet erg handig. Daarom waxen to the rescue!
Start wel zo vroeg mogelijk in je zwangerschap, zo worden je haren dunner en dunner na iedere behandeling en wordt de pijn ook veel minder.
 

Waarom waxen als je zwanger bent?

Er zijn uiteenlopende redenen waarom vrouwen kiezen voor het waxen van de schaamstreek voor een bevalling. Dit kan puur ter comfort zijn omdat het zelf scheren te moeilijk aan het worden is of teveel irritatie geeft. Het kan om een persoonlijk gevoel gaan van de vrouw in kwestie, ze vinden het een aangenamer gevoel. Ook wordt er wel eens gezegd dat dit helpt voor een betere wondheling na een knip of scheur bij een bevalling. Maar dit is zonder wetenschappelijke evidentie niet als bewezen te beschouwen. 

Doet het pijn?

Als je frequent en consistent waxt dan wordt het steeds minder pijnlijk omdat de haartjes minder stug en zachter worden. De allereerste keer is de meest onaangename behandeling, maar bij Floxx proberen we deze zo ontspannend en aangenaam mogelijkte maken. Kies daarom zeker voor de first time, zo is er voldoende tijd om jou op je gemak te stellen. Veel hangt ook af van de kwaliteiten van de persoon die je waxt. Zeker de moeite waard dus om je door een echte professional te laten waxen. 

Waarom suikerontharing?

 • Suikerpasta is ideaal voor de gevoelige huid
 • De behandeling verloopt vlot en snel
 • Geen risico op allergische reacties omdat het geheel natuurlijk is
 • Geen irritatie door warmte want suikerpasta staat op lichaamstemperatuur
 • De behandeling verloopt uitermate hygienisch
 • Suikerpasta is wateroplosbaar en dus gemakkelijk te verwijderen
 • Milieuvriendelijk

Wat dan met hot wax (filmhars)?

 • Filmhars of hotwax is bij het uitsmeren soms minder pijnlijk
 • Bij filmhars zijn er meer rustmomenten tijdens de behandeling
 • Meer kans op allergische reactie
 • Hotwax wordt op een hogere temperatuur opgewarmd
 • De behandeling verloopt zeer hygiënisch, no double dipping
 • Harsrestanten zijn iets moeilijker te verwijderen
 •  Ideaal voor hardnekkig en stug haar

Hoe vaak moet je je laten waxen?

Wax met regelmaat voor een optimaal resultaat. Kom afhankelijk van de haargroei 3 tot 6 weken na je vorige afspraak terug. Tijdens je eerste behandeling kunnen we dit ook samen bekijken! 

Zorg voor een tijdig onderhoud: om de 3 à 6 weken nieuwe waxbeurt. Je haar is best een halve centimeter lang zijn om te kunnen waxen. Als je een fervente scheerder was dan moet je het een beetje tijd geven om volledig haarvrij te zijn. 
 

Enkele handige tips

 • Tijdens de behandeling draag je geen slip, neem vooraf thuis een vaginale douche. Gebruik geen lotion of olie voor het waxen
 • Je haren moeten best een halve centimeter lang zijn, dit is ongeveer de grootte van een rijstkorrel
 • Je kan je huid best voor het waxen een paar dagen zacht scrubben, wij hebben hiervoor de perfecte zachte scrub, vraag hier gerust naar
 • Met de sugarwax waxen bij zo snel en pijnloos mogelijk. Een pijnloze behandeling is echter onmogelijk maar je zal zien dat het best meevalt en dat het betert na enkele waxbeurten, indien je tussendoor niet meer scheert
 • 24 à 48 uur na de behandeling kan je de huid best behandelen met aloë vera of Shinn. Vraag hier gerust naar na je behandeling
 • Douche niet te heet en wacht even met sporten. 
 • Draag geen knellende kleding om wrijving te voorkomen en raak de behandelde huid alleen aan met propere handen
 • Na 5 dagen mag je de huid scrubben, dit mag 2 tot 3 x per week om de dode huidcellen te verwijderen
 • Gouden regel: Scheer je haar niet tussen je waxafspraken door, dit maakt het voor jou terug pijnlijker en voor ons moeilijker

Zoek hier jouw wolkjes (Ontharingen)
Locatie
Waar op consult?Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Zoek je nog iets anders?

Voetreflexologie

Proficiat met je zwangerschap! Hoe gaat het met je? Echt, ga maar eens voelen hoe het met je gaat. Ben je moe? Of juist vol energie? Ben je graag zwanger? Of helemaal niet? Heb je het moeilijk met je lichaam dat elke week zo verandert? Of ben je juist nog trotser op dat mooie lijf dan ooit tevoren? Alles is prima. 
Een zwangerschap is vaak een periode van intense emoties. Gevoelens van vreugde en liefde worden afgewisseld met misschien wel wat angst, verdriet of onzekerheid. 
Ook lichamelijk verandert er veel. Je lichaam is een klein mensje aan het laten groeien en vele vrouwen ervaren toch wel wat lichamelijke kwaaltjes. Slecht slapen, zure oprispingen, last van je rug of bekken, …
Voetreflexologie kan tijdens je zwangerschap een enorm verschil maken! Zowel voor die broodnodige diepe ontspanning als bij het verhelpen van kwaaltjes. 

Lees meer   >

Seksuologische begeleiding tijdens de zwangerschap 

Seksuologische begeleiding tijdens de zwangerschap 
Er bestaat geen eenduidige definitie over wat seksualiteit is en hoe het beleefd moet worden. Wanneer men zwanger wordt, wordt er aan seksualiteit een extra dimensie toegevoegd. Door verschillende factoren verandert er veel op fysiek, psychisch, relationeel en emotioneel vlak dat mogelijk een invloed kan hebben op je seksueel beleven en/of functioneren. Je lichaam verandert, verschillende kwaaltjes als vermoeidheid, misselijkheid, ... maken dat seksualiteit even achteraan op de agenda komt. Ook voor partners kan dit een aantal vragen met zich meebrengen.
Praten over seksualiteit tijdens de zwangerschap kan veel spanningen en onzekerheden wegnemen. 
 

Lees meer   >

Shopadvies

Maak je graag een afspraak om zwangerschapsbeha's te passen? Kan je maar niet kiezen tussen de verschillende kleuren van bevallingsjurkjes? Ben je graag zeker dat Roosje of Elke er is? Maak een afspraak om te shoppen in Boortmeerbeek.

Lees meer   >

Individuele voorbereiding – Privéles

Lees meer   >