Dit is Liesbeth

Liesbeth is vroedvrouw en lacatatiekundige IBCLC en had reeds ervaring in de thuiszorg als thuisverpleegkundige en als vroedvrouw. Ze deed tijdens haar opleiding nog stage bij De Wolk en zag nadien haar kans om hier zelf als vroedvrouw aan de slag te gaan. Ze kocht net een huis in Mechelen.

 

Enkele vragen aan Liesbeth

Waarom ben je vroedvrouw geworden?

Al van jongs af aan was het duidelijk dat ik mijn passie voor baby’s en de band tussen moeder en kind fascinerend vind. Een baby krijgen is een erg aangrijpende gebeurtenis, hier deel van morgen uitmaken en de mensen hierin kunnen bijstaan leek mij fantastisch! Voor mij was mijn studiekeuze dus evident en ben ik hier met volle goesting aan begonnen.

Waar haal je het meeste voldoening uit?

Ouders écht kunnen helpen. Hun informeren en geruststellen, hun zien groeien op alle vlakken met behulp van mijn advies. De dankbaarheid hiervan achteraf is heerlijk, daar doe ik het voor! De huisbezoeken vind ik persoonlijk zelf het leukste van het vroedvrouw-zijn, hier zie je de ouders in hun vertrouwde omgeving, het leven met een baby zoals het echt is.

Je mag één ding kiezen: wat wil je aanstaande moeders op het hart drukken?

Volg je moedersinstinct! Vaak ken jij je kind het beste, vertrouw hierop. Er komen op sommige momenten zoveel verschillende adviezen binnen, dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Op zo’n momenten is het fijn is om je eigen vroedvrouw naast je te hebben.

Heb je nog tips voor toekomstige mama’s?

Neem voldoende hulp aan voor na de bevalling. Al zijn het vrienden, familie, broers of zussen die al eens een bakje kraamkost binnenbrengen. Of een lieve kraamverzorgende zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over dat eten maken, boodschappen doen en het huishouden. Zodat je je kan focussen op wat écht belangrijk is, jullie nieuwe gezinnetje.

Waar word jij blij van? Wat zijn je kleine gelukjes?

Mijn vrienden, het zonnetje, chocolade, scoutsactiviteiten, kamerplanten en een baby in de armen ?

Wanneer doet Liesbeth consultatie?

Liesbeth doet consultatie in Boortmeerbeek:

  • Maandagnamiddag
  • Dinsdagvoormiddag
  • Donderdagavond
  • Vrijdagvoormiddag

Klaar om Liesbeth te ontmoeten?

Wolkjes over Liesbeth

Liesbeth is mijn vaste waarde voor de donderdagavond consultaties. Altijd fijn om haar te zien en in een rustiger momentje tussen de consultaties door even bij te babbelen. Wat een fijne uitstraling heeft zij toch, wat een rust die zij kan brengen bij haar mensen. Prachtig!

Liesbeth is echt een super aanwinst in ons team. Ze straalt zoveel rust uit, echt heel fijn om met haar samen te werken. Liesbeth werkte nog maar een paar weken bij ons toen ik al het gevoel had dat ze er altijd al was geweest. Dan weet je dat het goed zit ?

Liesbeth en ik starten kort na elkaar bij de Wolk en dat schept toch een band. Samen zenuwachtig zijn voor de eerste keer cursus geven bijvoorbeeld. Liesbeth is super flexibel, altijd bereid om te helpen – ook al moet ze daarvoor de hele regio doorkruisen – en kan mensen echt op hun gemak stellen.