Kraamtijd

Na de geboorte van je baby kan je rekenen op een vroedvrouw die er is, voor al jullie zorgen én dromen, eender wanneer. De vroedvrouw komt op huisbezoek en begeleidt je bij borstvoeding. Je kan ook op consultatie bij de vroedvrouw terecht en dat het hele eerste levensjaar van je baby.

Cursussen

Postpartum yoga

Zes weken na je bevalling mag je terug beginnen met rustig bewegen. Postpartum Yoga is ideaal om terug wat aan zelfzorg te doen. Het lift je gemoedstoestand en focust op het opnieuw sluiten van je lichaam. Ten slotte heeft je lichaam een hele zwangerschap gewerkt om te openen voor je kindje.

Lees meer

Starten met vaste voeding

Komen jullie stillaan in de volgende baby fase terecht waarin je baby zal starten met vaste voeding? Zo spannend! Een echte mijlpaal alweer. 

Lees meer

Draagworkshop

Ben jij benieuwd naar de geheimen van babydragen? Wil jij graag starten met dragen? Wil je weten welke dragers er allemaal zijn. Linde, de draagconsulente en vroedvrouw achter het draaglabel ‘TILIA Babywearing’ maakt je wegwijs en deelt graag haar draagkennis met jullie.

Lees meer

Mama Baby Babbel

Waar vind ik die village waar iedereen het altijd over heeft? Het klinkt er zo zalig, het klinkt echt als wat ik nodig heb. Een luisterend oor op een moeilijke dag. Andere mama’s die mij versterken in het moederschap in plaats van al dat ongevraagd advies dat mij doet twijfelen aan mezelf.

Lees meer

Mama Baby Pilates

Opnieuw starten met sporten na de zwangerschap? Het kan een uitdaging zijn. Je lichaam is veranderd en je bent misschien nog niet helemaal zeker wat kan en mag. Bovendien is het niet altijd evident om in die eerste weken en maanden lang weg te zijn van je baby.

 

Lees meer

Babymassage

Tijdens deze cursus babymassage leer je bij De Wolk verschillende technieken van babymassage en babygym. Daarnaast krijg je een boel praktische tips en kan je natuurlijk ervaringen uitwisselen met andere mama’s of papa’s.

Lees meer

kraamtijd

Draagdag

Tilia Try-out

Wil je graag een draagzak van Tilia uitproberen, wil je de stof eens voelen of wil je de kleur in het echt zien. Elke maand is Linde van Tilia Babywearing op De Wolk en kan je haar dragers uitproberen met uiteraard haar hulp.

Lees meer

Voetreflexologie

Wat een wonder mooi en sterk lichaam heb je toch! Net een baby op de wereld gezet. Een welgemeende dikke proficiat met de geboorte van je baby, maar ook vooral met de geboorte van jou, als mama (van x aantal kinderen).

Lees meer

Postnatale seksuologische begeleiding 

‘Bevallen en weer opstaan’? 

Lees meer

Beha advies

Beha advies

Welke borstvoedingsbeha past bij jou? Bij De Wolk maken we je graag wegwijs in een uitgebreid gamma voor alle maten. 

Lees meer

ontharing

Ontharing

Laat ons even heel duidelijk zijn. Lichaamshaar is heel normaal en hoeft niet weg gehaald te worden. Wil jij na de bevalling terug starten met waxen dan kan je bij ons terecht. Caroline van Floxx is verpleegkundige en gespecialiseerd in waxen tijdens de zwangerschap en kraamtijd.

Lees meer

voedingsadvies

Voedingsadvies na je zwangerschap

Een zwangerschap en bevalling zijn zeer ingrijpende gebeurtenissen die heel wat van je vergen. Je lichaam heeft een zware fysieke prestatie geleverd en hierbij je reserves uitgeput. Het kan even duren voordat je lichaam terug in balans komt. Voedingsadvies kan hier bij helpen. 

Lees meer

psychologische ondersteuning

Postnatale psychologische begeleiding

Soms loopt de bevalling niet zoals verwacht en blijft deze ervaring nog een tijdje nazinderen.

Lees meer

Osteopaat

Osteopathie bij baby’s

Een geboorte is voor je baby een intense ervaring. Zelfs bij een vlotte bevalling vraagt het hele geboorteproces een groot aanpassingsvermogen van je baby. Die aanpassing is soms uitdagend en dat kan ervoor zorgen dat je baby niet goed in z'n velletje zit.

Lees meer

Osteopathie

Soms brengt een bevalling je even uit balans, een osteopaat kan je helpen die balans terug te vinden.

Lees meer

kine

Postnatale kinesitherapie

Een zwangerschap en een bevalling putten de bekkenbodemspieren fel uit. Eerst ondersteunt deze spiergroep tijdens de zwangerschap de groeiende baby waardoor alleen al van het 9 maand dragen, deze spieren ontzettend verzwakt zijn.

Lees meer

begeleiding vroedvrouw

Kolfconsult

Je koopt ook geen schoenen zonder te te passen, of zonder de optie om ze terug te sturen. Eens een kolf gebruikt werd kan je deze niet terug bezorgen. Daarom kan je bij ons afkolftoestellen testen.

Lees meer

Postnatale consultatie vroedvrouw

Na de eerste weken kan je ook in de praktijk terecht. Nog een heel jaar lang. In onze wachtzaal zitten mama’s die nog maar net twee streepjes op een test zagen verschijnen naast mama’s met een baby die al vlotjes kan kruipen. Wij begeleiden ouders tot de kindjes één jaar zijn.

Lees meer

Huisbezoek vroedvrouw

Hoera, een baby! Een van de meest ingrijpende veranderingen in je leven: daar mag je gerust een professional voor inschakelen. Want elke mama verdient een vroedvrouw: iemand die je begeleidt van A tot Z, van prenatale vraag tot postnatale zorg. Jouw steun en toeverlaat.

Lees meer

Borstvoedingsbegeleiding

Borstvoeding geven is fijn, vele jonge mama’s vinden het heerlijk hun kindje zelf te voeden. Borstvoeding geven is een mooi, logisch en natuurlijk gevolg op zwangerschap en geboorte. Moeders zijn terecht trots als ze hun kindje zien groeien en bloeien op hun melk.

Lees meer

Waar kan je ons vinden?

Zoek het passend Wolkje voor jouw vraag!

Specialisatie
Wie zoek je?Locatie
Waar op consult?Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan