Dit is Kim

Kim is mama van 2 kindjes, een dochter en een zoon en woont samen met haar vriend. Ze werkt in een Centrum Algemeen Welzijnswerk rond intrafamiliaal geweld, daarnaast is ze zelfstandige in bijberoep in een therapiepraktijk en bij De Wolk. In haar vrije tijd houdt ze zich het liefst bezig met sociale contacten. Ze krijgt veel energie van tijd door te brengen met haar gezin, familie en met haar vrienden.

Enkele vragen aan Kim

Hoe kan je Kim contacteren?

via mail: kim@de-wolk.be of op het algemene mail adres: psycholoog@de-wolk.be

 • Mail onderstaande gegevens, een therapeut neemt gauw contact op.
  • Naam + voornaam:
  • Telefoonnummer:
  • Korte hulpvraag:
  • Voorkeur moment:
  • Extra opmerkingen:
 • via telefoon0479 85 07 68

Kim is aanwezig op vrijdag voormiddag

Waarvoor kan je terecht bij Kim?

Hoe zouden je vriendinnen of mensen uit je omgeving je omschrijven?

Vrienden omschrijven mij als een zorgzaam, open en bereikbaar persoon. Ik ben sociaal en tegelijk niet degene met de grootste mond in een groep. Ik hou ervan om te lachen, maar ben ook te vinden voor een serieus gesprek wanneer dat nodig is.

Waarom ben je psycholoog- therapeut geworden?

Mensen hebben mij altijd geboeid en zeker de interacties tussen mensen. Ik geloof er sterk in dat mensen niet op zichzelf functioneren, maar steeds in verbinding staan met hun omgeving en hier ook invloeden door ervaren. Ik merk dat mijn onbevooroordeelde, open blik helpend is voor mensen. Vaak hebben we het gevoel toch niet met het volledige verhaal terecht te kunnen bij onze omgeving, we geven geregeld een gecensureerde versie. Een plaats kunnen bieden waar er écht ruimte is voor waar het voor jou écht om gaat, het mogen spreken, dat is voor mij zo waardevol.

Ben je zelf mama? Wat vind je het leukste aan mama zijn? Wat had je anders ingeschat?

Ik ben zelf mama van 2 kindjes, een meisje en een jongen. Het leukste aan mama zijn vind ik de ervaring van een soort liefde die enerzijds nog vrij nieuw is en anderzijds zo vertrouwd aanvoelt. De wederzijdsheid van die onvoorwaardelijke liefde en die kleine handjes rond mijn nek, doen mijn hart smelten.
Ik had niet verwacht dat mama zijn zo’n groot effect zou hebben op zoveel verschillende andere aspecten in mijn leven. Ik sta zachter in het leven en tegelijk harder tegenover onrecht, ik voel mij sneller geraakt (zowel positief als verdrietig) en het zorgt ervoor dat ik anders in mijn werk en in mijn dagelijkse leven sta.

Waarvoor zou je graag meer tijd maken?

Ik zou graag meer tijd maken om terug wat meer hobby’s op te nemen. Het is niet zo dat ik hier geen tijd voor maak, maar wel minder dan ik zou willen. Met een zoontje van 9 maanden in huis, zijn de nachten nog niet zo schitterend. Daardoor probeer ik wat slaap in te halen op vrije momenten. Ik kijk ernaar uit om (naast uitgeslapen wakker te worden) terug wat meer te gaan sporten en verder mijn sociale contacten te kunnen uitbouwen. Ik weet dat ik hier heel veel deugd aan heb. Tegelijk vertrouw ik erop dat die tijd zeker zal komen, dus in tussentijd is dit voor mij zeer oké.

Heb je nog tips voor toekomstige mama’s?

Omring je met de personen die waardevol zijn voor jou, dit is zo belangrijk. Zowel positieve gebeurtenissen als dingen waar je het moeilijk mee hebt, hoef je niet alleen mee te maken. Als je het moeilijk vindt om beroep te doen op jouw omgeving, spreek dan gerust jouw vroedvrouw aan of andere professionele hulp.
Daarnaast wil ik ook meegeven je niet te laten (mis)leiden door enkel rooskleurige verhalen in jouw omgeving of op sociale media. Het is vaak niet evident om aan mensen het hele verhaal te vertellen dus bedenk ook dat het misschien niet altijd overal zo loopt als het eruit ziet op eerste gezicht. Hoge verwachtingen en vergelijkingen kunnen een extra druk opleggen, die je misschien niet vooruit helpt.

Waarom zouden ze een therapeut onder de arm moeten nemen?

Mensen denken vaak dat ze naar een therapeut moeten wanneer het echt helemaal verkeerd loopt, als ze ten einde raad zijn. Dit is helemaal niet zo. Iedereen maakt wel eens moeilijkere momenten mee in het leven. Regelmatig komen we hier zelf door, met steun van onze omgeving. Soms kunnen we echter niet altijd even goed terecht bij onze omgeving of willen we hen niet lastig vallen met bepaalde zaken. Wanneer je dan het gevoel hebt vast te lopen, is het misschien een goed idee om eens aan te kloppen bij een professionele hulpverlener. Deze kan dan samen met jou bekijken wat er moeilijk loopt en hoe dit verder aan te pakken. Dit hoeft dan ook geen lang traject te worden, soms zijn 1 of enkele gesprekken voldoende om de draad zelf terug verder op te pikken.

Is er nog een fabeltje over therapeuten dat je de wereld uit wil helpen?

Therapeuten zijn ook maar mensen. Ik bedoel hier enerzijds mee dat ik het heel belangrijk om ‘als mens’ in contact te treden en er te zijn voor cliënten. Ik vind het belangrijk om naast jou te gaan staan en samen te zoeken naar mogelijkheden.
Anderzijds bedoel ik met mens-zijn dat ook wij al eens struikelen in het dagelijkse leven, in ouderschap. Je kan mij dus ook eens in de winkel tegenkomen wanneer ik net aan het sukkelen ben om mijn kinderen te kalmeren. Een bemoedigende glimlach van een medemens is dan hetgene wat ons het meest vooruit helpt.

Is er nog een fabeltje over het moederschap dat je de wereld uit wil helpen?

Over het moederschap wil ik vertellen dat er niet 1 goede manier is om het aan te pakken. Laat je niet plat slagen door allerlei (meestal tegenstrijdige) adviezen. Het is zo belangrijk om jouw eigenheid te behouden en deze ook door te geven in het moederschap en in de opvoeding aan jouw kinderen. Luister naar jezelf, dat is zoveel waard!

Hoe snel kan je terecht?

Wij streven ernaar om elke aanmeldingsvraag binnen de week te verwerken. Momenteel hebben we een beperkte wachtlijst. Een eerste gesprek kan meestal binnen de maand plaatsvinden. 

Wolkjes over Kim

Kim draagt een warm hart. Ik voel dat ze steeds met veel zorg over de dingen spreekt en ik vind het altijd ontzettend boeiend om met haar te babbelen. We hebben wat dezelfde leeftijd en ik verschiet vaak met welke wijsheid ze in het leven staat. Een krachtige madam.