Dit is Evelien

Evelien is een levensgenieter en ook wel een eeuwige student. Na de 5-jarige opleiding kinesitherapie startte ze met de 6-jarige opleiding osteopathie, om vervolgens verder te gaan met tal van postgraduaat opleidingen. In juni 2022 werd ze mama van een zoontje, Tjeu. Met deze ervaring hoopt ze mommy's en mommy's to be nog beter te kunnen helpen en begrijpen. Buiten het werk kan je haar op restaurant vinden of in de sportzaal (benieuwd hoe dit praktisch te combineren is met een newborn ?). 
 

 

Enkele vragen aan Evelien

Hoe kan je Evelien contacteren?

Geen plaats, check zeker de agenda van ostepaat Kelly Artoos, zij is op donderdag bij De Wolk
 

Hoe zouden je vriendinnen of je partner je omschrijven?

Zorgend, plichtsbewust, wijs, spontaan, goedlachs, ambitieus, doorzetter, communicatief, doelgericht, gedreven, ijverig, loyaal, optimistisch, zelfstandig en sociaal.

Waarom ben je osteopaat geworden?

Na mijn opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bleef ik op mijn honger zitten. Ik miste iets, een geheel, een breder kader om patiënten écht te helpen. In plaats van een symptoom te behandelen naar de oorzaak op zoek te gaan. Dit vond ik bij osteopathie en de daarmee gepaarde holistische visie.

Waarvoor mag iemand je altijd wakker maken?

Om op reis te vertrekken!

Hoe laten mensen hun dankbaarheid al eens zien?

Lieve kaartjes, geschenkjes, verse groenten of fruit vanuit de tuin meenemen of gewoon een welgemeende dankjewel tijdens/na de behandeling.

Heb je nog tips voor toekomstige mama’s?

Altijd jouw moederinstinct volgen.

Waarom zouden ze een osteopaat onder de arm moeten nemen?

Voor elke baby is het nuttig om enkele weken na de bevalling eens een check-up te laten doen. Niet alleen bij de meer bekende klachten zoals reflux, krampen, voorkeurshouding etc. De geboorte is een lichamelijk en psychisch stressvol moment waarbij de schedel en het lichaam van de baby geïrriteerd kunnen geraken. Dit kan invloed hebben op het functioneren en ontwikkelen van de baby. Na een grondig anamnesegesprek zal dit via zachte mobiliserende technieken aangepakt worden. Waar nodig worden er ook oefeningetjes en tips voor thuis meegegeven.

Mama’s kunnen zowel voor, tijdens als na de zwangerschap terecht bij de osteopaat. Zwanger/mama zijn is topsport en topsport vereist nu eenmaal een lichaam in topconditie.

Is er nog een fabeltje over osteopaten dat je de wereld uit wil helpen? Of over baby’s?

Het is ondanks de ruglig-campagne tegen wiegendood heel erg belangrijk om een mooi evenwicht te vinden tussen buik- en ruglig. Dit om schedeldakvervorming tegen te gaan, nekspiertjes te stimuleren en stimulatie van de spijsvertering via de zenuwbanen die vertrekken vanuit de wervelzuil.

Klaar om Evelien te ontmoeten?

Wolkjes over Evelien

Elke twee weken doe ik op vrijdag consultatie en mijn vaste overbuur is dan Evelien. Altijd heel gezellig, hoewel we onze middagpauzes beter zouden moeten afstemmen. Wat het is altijd leuk babbelen met haar. Ik vertrouw graag onze wolkbaby’s en hun mama’s toe aan haar kundige handen, die vaak wonderen kunnen doen voor verschillende kwaaltjes. 

Voor mijn werk bij de wolk was ik aan de slag in een andere praktijk als bekkenbodemkinesiste. Daar heb ik Evelien leren kennen. Pas afgestudeerd als kinesist en vol motivatie. Ze combineerde toen haar studies osteopathie met werken als kinesist.  Hard heeft ze ervoor moeten knokken en studeren. Weekend of vrije tijd waren er amper, wat een doorzettingsvermogen, met als kers op de taart haar welverdiende diploma osteopathie. Nu heeft ze de kiné achter zich gelaten en zich verder gespecialiseerd voor baby’tjes binnen de osteopathie en dit doet ze fantastisch. 

Evelien en ik dat klikte nogal snel. Samen met Veerle stemmen we onze middagpauzes op elkaar af zodat we elkaar kunnen bijpraten over van alles en nog wat. Evelien is zo iemand van wie je graag haar mening hoort over dingen waar je zelf niet goed uit geraakt. Ze is zo ontzettend eerlijk en zal je nooit naar de mond praten.

Evelien is gek op baby's en kent vaak niét de naam van de mama maar wél die van de baby die ze behandelt. Ook bij de baby'tjes die het tijdens de behandeling wat moeilijk hebben blijft ze altijd zo rustig. Een osteopaat met gouden handen en een gouden hart.