Dit is Rosanne

Dit is Rosanne, 36 jaar. Mama van 3 heerlijke kids. En na een kleine 10 jaar verloving, vanaf dit jaar een getrouwde vrouw :- )  

Kinesitherapeute, gecertificeerd pilates docente én voormalige superstijve hark. Dat laatste is écht geen grap.
Rosanne is specifiek bijgeschoold in prenatale en postnatale kinsitherapie om mama’s in spé en nieuwe mama’s optimaal fysiek te kunnen begeleiden en het veranderende lichaam weer in balans te brengen. 
Ze heeft haar praktijk Flowcare in Schiplaken, waar ze volop inzet op gezond bewegen. 

Rosanne geeft de Zwangerschapspilates & Mama Baby Pilates in onze praktijk te Boortmeerbeek. 

Enkele vragen aan Rosanne

Hoe kan je Rosanne contacteren?

Waarom heb je gekozen voor een combinatie van kinesitherapie én pilates?

Ik was altijd al heel sportief - in mijn jonge jaren deed ik intensief aan atletiek. Gebeten door sport en beweging, maar ook door blessurepreventie en herstel (ik ben zelf érg blessuregevoelig, moet je weten), was de professionele stap richting kine snel gezet. In 2009 studeerde ik af als Master in de kinesitherapie. Ik specialiseerde me aanvankelijk in de manuele therapie, maar als snel nam alles wat met beweging te maken heeft het over van de hands on interesse. 
Met de komst van mijn eerste dochter groeide ook de interesse én specialisatie binnen het domein van de pre- en postnatale trainingen. En de puzzel paste... bijna. Want: met mijn handen de grond raken? Dat lukte me stiekem nog steeds niet. 
Pas wanneer ik - ondertussen een zevental jaar geleden - pilates ontdekte, klikten alle stukjes in elkaar.
Dankzij pilates werd ik niet alleen zienderogen leniger, sterker én flexibeler, ook mijn blessuregevoeligheid nam opmerkelijk af. Exit stijve hark Rosanne. Enter: de lenigste en sterkste versie van mezelf. Jeuj!
En die kracht van bewegen, draag ik met veel passie over op mijn patienten. 
 

Heb je tips voor toekomstige mama’s?

Probeer zo lang mogelijk in beweging te blijven, dit zorgt ervoor dat de kans op fysieke zwangerschapskwaaltjes zoals rugpijn en bekkenpijn verkleind wordt. Daarnaast heeft bewegen tijdens de zwangerschap ook als grote voordeel dat je lichaam daarna vlotter herstelt. 
Maar onderzoek toont niet alleen vele fysieke voordelen voor jou als mama aan, maar ook voor het kindje in je buik, dus een dubbel voordeel : - )
En niet vergeten. 
You do you. 
En dat is altijd goed! 

Waarvoor mag iemand jou altijd wakker maken?

Normaal zou ik zeggen: sport! 
Maar met een 7 maanden oude baby in huis, en in dit geval ook 7 maanden van onderbroken nachten, mag je mij rustig laten verder dromen. 

En wanneer ik dan zelf uitgeslapen wakker word (nu ben ik echt aan het dromen), kan ik intens genieten van een heerlijke cappuccino met een muziekje erbij.  

Wolkjes over Rosanne

Rosanne is de drijvende kracht achter Flowcare, haar eigen kinepraktijk. Eén dag per week vind je ze bij De Wolk voor zwangerschapspilates, Pilates en mama/baby fitklas. Ze is naast kiné ook personal coach. Ze is ontzettend sportief, krijgt iedereen aan het bewegen en is verslaafd aan sport. Rosanne is een geweldige motivator, heeft een ongelooflijke kennis van zaken en geeft les met veel goesting.