Dit is Dorine

Dorine woont samen met haar vriend Chris in Veltem-Beisem. Ze deed stage in Suriname en studeerde af in 2014. Ze werkte eerst een tijdje als verpleegkundige in het ziekenhuis en later bij een winkel gespecialiseerd in borstvoeding. Daar, bij Boobs ’n’ Burps, leerde ze Elke kennen. En van het één kwam het ander: Dorine ging bij De Wolk werken en nu wil ze er nooit meer weg. Dorine werd ook lactatiekundige en samen met Melissa en volgde ze de specialisatie tong en lipriemen. Eind 2020 werd ze voor het eerst mama. Ze kreeg een zoontje Oliver. In november 2023 volgde haar tweede zoontje Elliot.

Enkele vragen aan Dorine

Wat vind jij het leukste aan de job?

Ik vind het heel fijn dat je dezelfde mensen lange tijd kunt blijven opvolgen. Je blijft er over de vloer komen, soms tot hun kindje een jaar oud is, waardoor je een band opbouwt en écht een hulp bent die iets kan betekenen. Dat is heel anders als verpleegkundige in een ziekenhuis, waar je iemand vaak maar een korte periode behandelt.

Wat is je meest bijzondere ervaring?

In Suriname, waar ik stage deed, hebben ouders vaak niet meteen een naam voor hun baby. Dat is daar een pak minder belangrijk dan hier. Na een heel intense maar mooie bevalling die ik begeleidde was een mama heel dankbaar. Ze noemde haar dochter Dorine Louise (als tweede naam de naam van mijn zus) Het zijn echt ongebruikelijke namen daar dus zo speciaal wetend dat er een meisje met die naam rondloopt.

Waarom zouden moeders een vroedvrouw onder de arm moeten nemen?

Je hebt zoveel vragen als je mama wordt, niet alleen medische. Bij een vroedvrouw kan je altijd terecht. Ze is een luisterend oor en ze kan je geruststellen en helpen. En zowel borst- als flesvoeding kan heel stroef verlopen. Een vroedvrouw helpt je dan op weg. Het idee dat je haar quasi altijd kan bellen, is echt geruststellend.

Wat vind je belangrijk?

Dat moeders weten dat ze heel open over alles mogen vertellen, ook als het moederschap tegenvalt, als er geen roze wolk te bespeuren is. Vroeger bestond daar veel schaamte over, maar wij willen dat doorbreken en bespreekbaar maken. Moeders krijgen soms ook te veel advies, waardoor ze zich onzeker voelen, of niet goed genoeg.

Klaar om Dorine te ontmoeten?

Wolkjes over Dorine

Dorine is heel speels, creatief en vlot. Je voelt je direct op je gemak bij haar. Ze heeft trouwens echt een gave om partners te betrekken bij de prenatale cursussen. Dorine is betrokken en  empatisch. Het moederschap staat haar prachtig en heeft haar vroedvrouwenblik verruimd.

Wat een vrolijke madam is die Dorine toch! Altijd goedgezind en bereid om te helpen. Wat een zegening voor de mensen die het geluk hebben haar als wolkje/zonnetje aan huis te krijgen. Of het nu een vergadering is, een privé babbeltje of een overleg om de cursus nog te verbeteren, het is steeds erg leuk om met haar samen te werken. Altijd ook een goede training voor die lachspieren ;)

Dorine leerde ik pas kennen na de geboorte van haar zoontje. Ik besloot om de stap te wagen en me voltijds in het zelfstandige leven te gooien en kwam zo meer op de praktijk. We hebben allebei op maandag de avondconsultatie en dat voelt nooit als werken. Op tijd een grapje, samen eten en tot de conclusie komen dat we eigenlijk allebei wel wat ‘gestructureerd chaotisch’ kunnen zijn ;). We zijn ook enorm trots om onszelf te hebben gekroond tot ‘feestcomité van de wolk’, nu die eerste afterwork regelen!