Dit is Julie

Julie is vroedvrouw. Daarnaast geeft deze vrolijke spring-in-het-veld sinds kort ook mama- en zwangerschapsmassages bij De Wolk. Ze komt van de Kempen en woont nu in Mechelen met haar vriend. Julie verwacht in april haar eerste kindje en is afwezig vanaf april 2024 tot eind augustus 2024. Kiara Laevers vervangt Julie tijdens haar afwezigheid.

Enkele vragen aan Julie

Waarom ben je vroedvrouw geworden?

Ken je zo van die mensen die al van kleins af aan wisten wat ze wilde worden? Yes, ik was er zo ééntje. Nog voor ik op de middelbare school aankwam, wist ik het al. Ik word vroedvrouw! Ik weet niet hoe of waarom maar de geboorte van mijn jongste broer (toen was ik 9) zal er veel mee te maken hebben, fascinatie en geluk alom. Ik heb er dan ook lang om moeten zagen!

Waarvoor mag iemand je altijd wakker maken?

Een ochtendhumeur is mij onbekend, maar maak mij liever niet wakker in het midden van de nacht voor de grap! Heb je hulp nodig, ongeacht dag en uur? Bel gerust, ik kom eraan! Bovenal, bel me wakker met boodschap dat je vakantietickets hebt en mij meeneemt!

Wat zijn je hobby’s?

Tegenwoordig probeer ik te leren hoe je met een tennisraket een bal raakt, beter nog, hoe je een tennisspel zélf speelt. In de winterperiode sta ik vooraan in de rij met mijn snowboard in de hand om enkele pistes te doen en mezelf daarna in de heerlijke winterzon te zetten om te ‘bekomen’ van dat sporten. In de zomer daarentegen, vind je mij, het liefst van al met zoveel mogelijk vrienden om mij heen, op een terrasje om te lanterfanten over vanalles en nog wat.

Waarvoor zou je graag meer tijd maken?

Ik ga soms nogal gejaagd door het leven. Meer tijd nemen om af en toe stil te staan en meer bewust te zijn van de dingen die rondom mij gebeuren, is iets dat ik vaak tegen mezelf moet zeggen. Misschien dat een cursus mindfulness nog wel iets voor mij is!

Hoe laten mensen hun dankbaarheid al eens zien?

Kaartjes, knuffels, suikerbonen en snoepjes. Maar vooral, de blik in (mee)mama’s en papa’s ogen als je de kamer of hun huis verlaat! Het gevoel van: ‘Yes, I did a good job!’ en die smile tot achter mijn oren nadien, daarvoor doe ik het!

Wat is het leukste dat je al hebt meegemaakt tijdens je werk?

Ziekenhuisverhaal: dat de mensen, die je tijdens hun kraamperiode in het ziekenhuis verzorgd hebt, op je wachten om in ontslag te gaan in het ziekenhuis omdat ze weten dat je de late shift werkt en anders geen ‘dag en bedankt’ meer kunnen zeggen!

Heb je nog tips voor toekomstige mama’s

KRAAMKOST! Bekom rustig thuis met je kersverse gezinnetje, die baby loopt niet weg en die eerste dagen komen niet meer terug. ‘Bekom en beleef!’ Laat voor je zorgen, stel dingen uit die op dat moment niet noodzakelijk zijn, waar koken een goed voorbeeld van is. Niets zo handig als een koelkast of vriesvak vol lekkers dat de mensen voor je meebrengen.

Waarom zouden ze een vroedvrouw onder de arm moeten nemen?

Om ze bovenstaande tips mee te geven! Om je onzekerheden te benoemen en je moed in te spreken op dagen wanneer je aan jezelf twijfelt. Jullie doen het heus wel goed!

Is er nog een fabeltje over de vroedvrouwen dat je de wereld uit wil helpen? Of over baby’s?

Of over mama’s? ‘Ik ben mama geworden, dus ik MOET NU gelukkig zijn’. Hé, het is oké om niet meteen stapelverliefd te zijn op je baby. Mama ‘zijn’ gebeurt vanaf dat de moment dat je kleintje geboren wordt, je mama ‘voelen’ kan perfect later volgen. Maak je niet ongerust, maar praat over je gevoelens, twijfels en onzekerheden. Samen zoeken we het wel verder uit!

Wanneer doet Julie consultatie?

Julie doet consultatie in Boortmeerbeek:

  • Maandagavond
  • Dinsdagdagnamiddag
  • Woensdagvoormiddag
  • Donderdagvoormiddag

Julie is afwezig van 1 april tot 31 augustus, in tussentijd kan je terecht bij Kiara of Liesbeth.

Klaar om Julie te ontmoeten?

Wolkjes over Julie

Julie is een enthousiaste, vlotte madam met pit. Altijd goedgezind en niets is haar teveel. Deze vroedvrouw uit de Kempen mag voor ons altijd in Mechelen blijven. Julie is empatisch, vrolijk en zo energiek.

Wat een vrolijke wervelwind is Julie toch! Als ik haar zie en met haar babbel word ik er direct enthousiast van. Ik kan alleen maar voorstellen wat een fijn effect dat heeft op haar mensen?

Julie is voor mij een instant happiness pil. Als er één vroedvrouw is die de gave heeft om op iedereens gezicht ne vette glimlach te toveren dan is het zij wel! Overenthousiast begroet worden of plotseling vanuit een andere ruimte “Vanseuningen!” horen galmen – op zo’n manier dat ik al tandpastasmilend door de deur kom piepen. Eén adres: Julie. Dat is het zonnetje in huis. 

Wat fijn om Julie als dicht teammaatje te hebben, een echte spring-int-veld! Na mijn maandagconsultaties blijf ik altijd graag even plakken om een klein babbeltje te doen en met een smile op het gezicht weer naar huis te gaan. Altijd vrolijk, flexibel en staat klaar met een luisterend oor. Waar ik meer die rust heb, zorgt Julie voor leven in de brouwerij, topcombinatie toch?! Een topvroedvrouw waar je ook nog eens een leuke band als koppel mee opbouwt als je het mij vraagt