Dit is Melissa

Melissa is er van het prille begin van De Wolk bij. Ze is dé borstvoedingsspecialiste van onze vroedvrouwenpraktijk en wat voor één! Mama’s komen van heinde en verre om haar om raad te vragen over borstvoeding. Melissa woont Landen. Je vindt ze twee dagen per week in Boortmeerbeek. Melissa is zelf mama van twee fantastische dochters, Renée en Line, en is gelukkig getrouwd met Kristof.

Enkele vragen aan Melissa

Waarom ben je vroedvrouw geworden?

Vroedvrouw word je niet, dat ben je! (lacht) Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar ik wist al van jongs af dat ik vroedvrouw zou worden. Een nieuw leven begeleiden dat groeit in mama’s buik: dat is zoiets wondermoois. Ik hou ervan mensen te helpen, te begeleiden en voor te bereiden op hun nieuwe rol in het leven.

Je bent zelf al 2x mama geworden. Wat had je onderschat?

Ik vind het zalig om mama te zijn: dat ze bij jou willen zijn, dat je ze ziet opgroeien, dat je hun karaktertje ziet openbloeien. Maar ik had echt onderschat hoe zwaar het zou zijn. Iedereen zegt het je wel vooraf, maar je moet het meemaken om het te beseffen. Die eerste weken waren een mengeling van intens genieten en afzien. Je moet ook echt een nieuwe rol zoeken, als mama, maar ook als partner en vriendin. Dat is niet evident.

Als je één tip zou mogen geven aan aanstaande mama’s, dan is dat…

Vergelijk niet met anderen. Iedere mama schrijft haar eigen verhaal, het heeft geen zin om te vergelijken met hoe het bij iemand anders gaat. Anders maak je jezelf toch alleen maar ongerust of ongelukkig. Oh, en nog een tip: baby’s kan je niet verwennen. Dat is een fabeltje!

Wat zeggen Wolk mama's papa's?

Icon 51
Birgit

Al van bij mijn eerste zwangerschap wilde ik heel graag begeleid worden door De Wolk. 
Echter woonde ik toen nog in Borgerhout waar De Wolk geen vestiging heeft. 

Maar in 2021 verhuisde ik met mijn man, zoontje van vier jaar en zwangere buik naar Zoutleeuw. 
Ik was dan ook heel blij dat De Wolk in mijn nieuwe hometown gezinnen begeleidt.
Door corona was ons eerste kennismakingsgesprek met Melissa via videochat. 
Haar enthousiasme kwam door het scherm tot in mijn huiskamer.
Dit voelde meteen heel erg goed aan. 
Ze heeft me gedurende mijn zwangerschap fantastisch ondersteund. 
Op voorhand had ik zware twijfels over borstvoeding aangezien dit bij mijn oudste zeer moeilijk ging. 
Zij luisterde en gaf me telkens het gevoel dat mijn wensen centraal staan. Wat ik wou, daar gingen we samen voor. 
En oh boy, wat een openbaring was haar hulp.

Dankzij Melissa haar gouden tips en tricks heb ik zoveel geleerd over o.a. borstvoeding. 
Echt met vallen en opstaan, met willen stoppen en dan weer willen voortdoen. 
Ze bleef mijn wensen bevragen, luisterde echt naar me en stelde telkens opnieuw een nieuw plan van aanpak voor. 
Momenteel combineer ik borstvoeding met flesvoeding en ik moet zeggen dat ik telkens uitkijk naar de borstmomentjes. 

Na een zware bevalling bleek mijn lieve baby echter een posttraumatisch stresssyndroom opgelopen te hebben. 
Melissa was de eerste zorgverlener die zei dat hij toch wel erg veel huilde en gaf me meteen het adres van een osteopate. 
Toen het huilen maar niet minderde, maakten we samen een afspraak bij Kleine K in Leuven. 
Echter had deze laatste een patiëntenstop, maar via via ben ik bij een babytherapeute terechtgekomen die lang in Kleine K had gewerkt. 
Toen ik dit nieuws aan Melissa vertelde was zij even enthousiast als mij. Het voelde enorm fijn om zo gesteund te worden door haar. 
Ik overlegde alles met haar, vroeg raad en zij gaf eerlijk advies. 

Toen ik zelf wat begon te wankelen had zij dit meteen in de gaten en wilde ze me elke week zien. 
Door het vele huilen van mijn lief baby'tje kwam ik niet meer buiten uit schrik dat hij weer hard zou beginnen huilen. 
Mijn wereld verkleinde enorm. Hier zat ik dan, in een nieuwe stad, ver weg van mijn familie en vrienden met een ontroostbare baby. 
Hét lichtpuntje van de week was ons moment samen. Bij een heerlijk dampend koffietje vertellen, raad vragen, huilen, maar ook heel veel lachen en over vrouwenzaken babbelen. 
Telkens zette ze mij in mijn kracht, telkens vroeg ze naar mijn welzijn en telkens zei ze dat ik ongelofelijk goed bezig was. 
Iets dat zoveel deugd deed, want ikzelf stond ondertussen op automatische piloot ingesteld. 

Stilaan wordt het hier beter, maar ik hoop dat ik nog lang kan babbelen en lachen met die fantastische madam.
Ik wens elke toekomstige mama een vroedvrouw zoals Melissa toe, want zonder haar had ik niet de kracht gehad om mijn moedergevoel te vertrouwen.

Icon 52
Sanne

Melissa, een warme en goedlachse madam die me direct op mijn gemak stelde. Toen ik bijna terug moest gaan werken en schrik had welke impakt dit ging hebben op mijn borstvoeding stelde ze me direct gerust dat het allemaal wel goed ging komen. Door haar hebben we de koemelkallergie bij Amélie ontdekt, eeuwige dankbaarheid daarvoor! Ze heeft me al zien lachen, zien wenen, zien twijfelen,... en steunt en begrijpt me steeds, een topper! ❤️

Icon 41
Eline

Melissa is de vroedvrouw die ervoor zorgde dat ik bij mijn eerste moment bij De Wolk mij 100% op mijn gemak voelde! Ik telde letterlijk de dagen af tot ik terug bij haar op controle kon (terwijl ik ertegenop keek om naar de gynaecoloog te gaan). Ze stelde me gerust en hielp me sterker in mijn schoenen te staan. Naast de zorgen konden we heerlijk babbelen over het mama zijn en over onze verliefdheid op veel te dure draagdoeken.

Klaar om Melissa te ontmoeten?

Wolkjes over Melissa

Wat er ook gebeurt, Melissa blijft altijd lachen. Ze is een zonnetje, zowel voor haar collega’s als voor de mama’s die ze als vroedvrouw ondersteunt. Melissa is mijn klankbord en mijn rechterhand: Melissa en ik, wij zijn zowel professioneel als privé twee handen op één buik. We vullen elkaar aan en peppen elkaar op. Melissa heeft een geweldig buikgevoel: ze voelt alles altijd juist aan en kan ook zeggen waar het op staat. Ze is een motivator.

Ik leerde Melissa kennen in het begin van mijn Wolk-avontuur toen ik met haar mee mocht op ronde om eens te voelen wat het is om een wolkje te zijn (en of ik ook wel een match was voor de praktijk). Ze gaf me superveel uitleg. Melissa is een heerlijk vrolijke, zotte madam. Ze is rechtdoorzee en draait niet rond de pot, I love it! Zowel professioneel, als vroedvrouw, kan ik steeds bij haar terecht als ik een extra set ogen wil gebruiken, twijfels of vragen heb. Maar ook privé is het heerlijk babbelen en lachen met haar, liefst gecombineerd met lekkere bubbels en sushi! ;)

Melissa is degene die me op een ‘gewone’ donderdagvoormiddag over de streep trok om voltijds bij de wolk te komen werken. De die-hard want dat had nogal wat voeten in de aarde! Ze geeft me vertrouwen, staat altijd klaar met ervaren tips en tricks en het gevoel écht bij het team te horen! ZO BLIJ met die beslissing! 

Melissa is zo iemand waar je echt alles aan kwijt kan, dat gevoel krijg je bij haar meteen en ze luistert écht! Ze straalt rust en warmte uit. Ook ik kon het als mama wel eens moeilijk hebben en dan wist ik dat Melissa altijd klaarstond met de juiste geruststellende woorden. Ze is een vat vol kennis. Samen met elke, de ancien en de basis van de wolk. Wat zou ik verloren zijn zonder hen.