Bekkenbodemtherapie voor kinderen

HOERA! De eerste keer pipi of kaka op het potje! Terwijl het ene kind haast vanzelf droog wordt, kost zindelijk worden het andere kind heel wat moeite. Door de super absorberende luiers is de leeftijd dat kinderen zindelijk worden algemeen verlaat. Heeft u vragen over de start of aanpak van zindelijkheidstraining of verloopt de zindelijkheidstraining niet zo vlot? Dan kan u altijd bij ons terecht voor meer informatie en begeleiding.

Plas- en stoelgangsproblemen bij kinderen

De belangrijkste oorzaken van urineverlies bij kinderen zijn overactiviteit van de blaasspier, verstoorde lediging of uitstelgedrag Er is ook een belangrijke overlap tussen plas-en stoelgangsproblemen! Indien het kind overdag nog niet droog is op de leeftijd van 4-5 jaar, kan je gerust langskomen voor raad.
Bedplassen kan nog voorkomen tot de leeftijd van 6-7 jaar. Vanaf de leeftijd van 6 jaar, kan je hiervoor ook bij ons terecht. Volgende factoren kunnen hiervan aan de basis liggen: een te hoge nachtelijke urineproductie, overactiviteit van de blaasspier of het niet wakker worden van de prikkel bij een volle blaas.
Plasproblemen en stoelgangsproblemen komen vaak samen voor. Ook bij constipatie en stoelgangsverlies kunnen wij hulp bieden.
Alles nog even op een rijtje waarvoor u bij ons terecht kan:

  • Informatie zindelijkheidstraining
  • Urineverlies overdag: nog niet droog op 4 jaar
  • Bedplassen: ’s nachts nog niet droog op 6 jaar
  • Stoelgangsproblemen: constipatie, stoelgansverlies (windjes, vuile veegjes of vuile broeken)
  • Urineweginfecties

Zoek hier jouw wolkjes (kinesistBekkenbodemtherapeut)
Locatie
Waar op consult?Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Zoek je nog iets anders?

Seksuele klachten

Seks hoort nooit pijnlijk te zijn. Wanneer er toch pijn bij seks  wordt gevoeld adviseren we je te laten informeren bij je gynaecoloog en bekkenbodemtherapeut (kinesitherapeut)

Lees meer   >

Bekkenbodem voor mannen

Mannen, ook jullie zijn welkom bij de wolk voor therapie van je bekkenbodemspieren. 

De meeste mannen worden echter pas geconfronteerd met hun bekkenbodemspieren wanneer zij een operatieve ingreep hebben moeten laten uitvoeren aan de prostaat. Heb je klachten, kom sneller langs.

Lees meer   >

Bekkenbodem voor vrouwen.

Los van een zwangerschap zijn alle vrouwen welkom bij de wolk voor therapie van de bekkenbodemspieren. 

Lees meer   >

Postnatale kinesitherapie

Een zwangerschap en een bevalling putten de bekkenbodemspieren fel uit. Allereerst ondersteunt deze spiergroep tijdens de zwangerschap de groeiende baby waardoor alleen al van het 9 maand dragen, deze spieren ontzettend uitgeput zijn. Tijdens je bevalling rekken je bekkenbodemspieren 300% uit, daarbij heb je misschien nog een knipje of scheur in deze weefsels, wat het vanzelfsprekend maakt dat deze spiergroep dient te revalideren van het traject dat ze hebben afgelegd. Vergelijk het maar met het herstel van een verrekking of spierscheur bij een sportblessure.

4/5 Vrouwen die een zwangerschap heeft gedragen ervaart urineverlies om en rond de zwangerschap, 1/2 heeft klachten van een verzakking postnataal en 1/8 heeft moeite met windjes/stoelgang op te houden na de bevalling. Deze klachten komen dus ontzettend vaak voor. Soms kort na de bevalling, maar even goed pas enkele jaren later. Bekkenbodemkinesitherapie en postnatale kinesitherapie is er om dergelijke klachten te voorkomen en/of te behandelen. Wij helpen jou hier graag mee verder!

 

Lees meer   >

Prenatale kinesitherapie

Heb je tijdens je zwangerschap last van bekkenpijn, lage rugpijn, klachten bij het veranderen van houding, dan kan een kinesist je zeker helpen. Heb je reeds last van urineverlies, aambeien, constipatie of een zwaartegevoel vaginaal, dan ben je zeker ook welkom bij de bekkenbodemtherapeut! Daarnaast is preventie goud waard. Hoe beter je je bekkenbodemspieren kan coördineren prenataal hoe vlotter je ook postnataal zal herstellen. Daarom raden wij iedereen aan om prenataal al eens een bezoek te brengen aan de bekkenbodemtherapeut.

Lees meer   >