Postnatale consultatie vroedvrouw

Na de eerste weken kan je ook in de praktijk terecht. Nog een heel jaar lang. In onze wachtzaal zitten mama’s die nog maar net twee streepjes op een test zagen verschijnen naast mama’s met een baby die al vlotjes kan kruipen. Wij begeleiden ouders tot de kindjes één jaar zijn. Omdat we weten dat dat nodig is. We zijn hier voor jou.

Tot welke leeftijd kan ik terecht voor deze consultaties?

Je kan bij een vroedvrouw terecht tot je baby 1 jaar is. 

Op welke momenten maak je dan een afspraak?

Elke keer op het einde van een afspraak vraagt je vroedvrouw wanneer je haar graag terug ziet en maakt dan meteen een vervolgafspraak, wij weten dat sommige vrouwen minder gauw zelf bellen.

Een paar sleutelmomenten waarop een afspraak bij je vroedvrouw van pas kan komen:

  • op 6 weken (een intense groeisprong)
  • wanneer je graag start met afkolven
  • wanneer je partner weer aan het werkt gaat
  • wanneer jij zélf weer aan het werk gaat
  • bij de introductie van vaste voeding

Maar je kan ook bij haar langsgaan om het over het slaappatroon van je baby te hebben, om (borst)voeding te bespreken, om over je pril ouderschap te praten. Weet dat je je vroedvrouw niet ‘lastig valt’ met zulke vragen. Elke vraag telt.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je vroedvrouw maakt telkens in overleg met jou een vervolgafspraak. Heb je toch sneller een vraag, wil je een extra gewichtscontrole voor je baby, heb je nood aan een babbel, bel dan je vroedvrouw of maak online een afspraak. Vind je geen plekje, aarzel niet je vroedvrouw te bellen.

Zoek hier jouw wolkjes (vroedvrouw)
Locatie
Waar op consult?Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Kiara.laevers
Kiara Laevers

vroedvrouwshop adviesPraktijkassistentekolfconsult

"> Eva Asselberghs
Eva Asselberghs

vroedvrouwKinderverpleegkundigeSpoedverpleegkundigeOntharingen

Zoek je nog iets anders?

Slaapadvies

Slaap is heilig! En zeker wanneer je jonge kinderen in huis hebt. 
Heb jij vragen rond het slaappatroon of het slaapgedrag van je kleintje? Dan kan een slaapcoach jou zeker helpen! 
 

Lees meer   >

Huisbezoek vroedvrouw

Hoera, een baby! Een van de meest ingrijpende veranderingen in je leven: daar mag je gerust een professional voor inschakelen. Want elke mama verdient een vroedvrouw: iemand die je begeleidt van A tot Z, van prenatale vraag tot postnatale zorg. Jouw steun en toeverlaat. Een vroedvrouw is er voor al jullie zorgen én dromen, eender wanneer. Wij bij De Wolk garanderen dat we goed voor jou en je baby zullen zorgen, welke kleur jouw wolk ook heeft: roze, zwart of alle kleuren er tussenin.

Omdat thuiskomen een hele aanpassing is, komen we na je ontslag uit het ziekenhuis snel langs. We komen dagelijks langs tot en met de vijfde dag na de bevalling. Ook al gaat alles goed raden we deze opvolging aan, de eerste dagen thuis is immers een medische opvolging noodzakelijk.

Een vroedvrouw is er niet enkel voor mama’s en baby’s. Ook voor de papa’s en meemama’s, voor broers en zusjes. Want: een nieuwe baby in huis is héérlijk, maar het is ook een heuse aanpassing voor jullie allemaal. Je partner wordt een ouder, jij wordt een mama, jullie enige kindje wordt plots ‘de oudste’

Lees meer   >

Borstvoedingsbegeleiding

Borstvoeding geven is fijn, vele jonge mama’s vinden het heerlijk hun kindje zelf te voeden. Borstvoeding geven is een mooi, logisch en natuurlijk gevolg op zwangerschap en geboorte. Moeders zijn terecht trots als ze hun kindje zien groeien en bloeien op hun melk.

Bij sommige moeders verloopt het voeden vanzelf, maar helaas is dat niet altijd het geval. Er zijn mama’s die de ene hindernis na de andere moeten overwinnen vooraleer ten volle te kunnen genieten van het geven van borstvoeding. Heel belangrijk bij borstvoedingsmoeilijkheden is het krijgen van de juiste begeleiding en tips. Informeer je reeds tijdens de zwangerschap, zorg voor begeleiding aan huis ook al gaat alles goed, zo kunnen we vaak problemen voorkomen. Bij moeilijkheden neem zeker contact op, dan zoeken we samen naar een oplossing. Je kan tijdens de hele borstvoedingsperiode bij een vroedvrouw of lactatiekundige IBCLC van onze praktijk terecht.

Lees meer   >