Borstvoedingsbegeleiding

Borstvoeding geven is fijn, vele jonge mama’s vinden het heerlijk hun kindje zelf te voeden. Borstvoeding geven is een mooi, logisch en natuurlijk gevolg op zwangerschap en geboorte. Moeders zijn terecht trots als ze hun kindje zien groeien en bloeien op hun melk.

Bij sommige moeders verloopt het voeden vanzelf, maar helaas is dat niet altijd het geval. Er zijn mama’s die de ene hindernis na de andere moeten overwinnen vooraleer ten volle te kunnen genieten van het geven van borstvoeding. Heel belangrijk bij borstvoedingsmoeilijkheden is het krijgen van de juiste begeleiding en tips. Informeer je reeds tijdens de zwangerschap, zorg voor begeleiding aan huis ook al gaat alles goed, zo kunnen we vaak problemen voorkomen. Bij moeilijkheden neem zeker contact op, dan zoeken we samen naar een oplossing. Je kan tijdens de hele borstvoedingsperiode bij een vroedvrouw of lactatiekundige IBCLC van onze praktijk terecht.

Wanneer verwijst de vroedvrouw je door naar een lactatiekundige?

Elke vroedvrouw is opgeleid om jullie te begeleiden en te ondersteunen bij borstvoeding. Soms is de start extra uitdagend en heb je net nog iets meer begeleiding nodig. De vroedvrouw kan dan de hulp van een lactatiekundige inschakelen. Elke lactatiekundige bij de wolk is ook een vroedvrouw, namelijk een vroedvrouw met een extra specialisatie.

Hoe maak je een afspraak met een lactatiekundige?

Je vroedvrouw kan je doorverwijzen naar een lactatiekundige uit ons team.
Je kan ook zelf een afspraak maken, zoek hieronder naar een Wolkje die ook lactatiekundige is.

Wat bij vermoeden van verkorte tong of lipriem?

Je kan bij ons terecht voor advies wanneer er vermoeden is van een te kort lip of tongriempje bij je baby. 

Hoe gaan we te werk: bij vermoeden van een te kort lip of tongriempje gaat je vroedvrouw een afspraak maken bij Liesbeth, Dorine, Melissa of Anneleen, onze lactatiekundigen. Jullie komen op consultatie waar we jouw baby nakijken en ook naar jullie (borstvoedings)verhaal luisteren. Afhankelijk van de diagnose gaan we dan een behandeling opstarten
 

Zoek hier jouw wolkjes (Lactatiekundige)
Locatie
Waar op consult?Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Zoek je nog iets anders?

Slaapadvies

Slaap is heilig! En zeker wanneer je jonge kinderen in huis hebt. 
Heb jij vragen rond het slaappatroon of het slaapgedrag van je kleintje? Dan kan een slaapcoach jou zeker helpen! 
 

Lees meer   >

Postnatale consultatie vroedvrouw

Na de eerste weken kan je ook in de praktijk terecht. Nog een heel jaar lang. In onze wachtzaal zitten mama’s die nog maar net twee streepjes op een test zagen verschijnen naast mama’s met een baby die al vlotjes kan kruipen. Wij begeleiden ouders tot de kindjes één jaar zijn. Omdat we weten dat dat nodig is. We zijn hier voor jou.

Lees meer   >

Huisbezoek vroedvrouw

Hoera, een baby! Een van de meest ingrijpende veranderingen in je leven: daar mag je gerust een professional voor inschakelen. Want elke mama verdient een vroedvrouw: iemand die je begeleidt van A tot Z, van prenatale vraag tot postnatale zorg. Jouw steun en toeverlaat. Een vroedvrouw is er voor al jullie zorgen én dromen, eender wanneer. Wij bij De Wolk garanderen dat we goed voor jou en je baby zullen zorgen, welke kleur jouw wolk ook heeft: roze, zwart of alle kleuren er tussenin.

Omdat thuiskomen een hele aanpassing is, komen we na je ontslag uit het ziekenhuis snel langs. We komen dagelijks langs tot en met de vijfde dag na de bevalling. Ook al gaat alles goed raden we deze opvolging aan, de eerste dagen thuis is immers een medische opvolging noodzakelijk.

Een vroedvrouw is er niet enkel voor mama’s en baby’s. Ook voor de papa’s en meemama’s, voor broers en zusjes. Want: een nieuwe baby in huis is héérlijk, maar het is ook een heuse aanpassing voor jullie allemaal. Je partner wordt een ouder, jij wordt een mama, jullie enige kindje wordt plots ‘de oudste’

Lees meer   >