Dit is Joris

Dit is Joris, de eerste man in het team van De Wolk. Zeg maar de man achter De Wolk. Joris is de man van Elke. Het is hij dat 15 jaar geleden tegen Elke  zei: 'Volg gewoon je hart en spring'. Impulsieve Elke die had niet veel nodig om voluit voor haar droom te gaan. Bij hem duurde het wat langer. Tot Elke hem zei: "Iemand zei me ooit, volg gewoon je hart" toen is hij mee gesprongen.

Joris is geen vroedvrouw dus je gaat hem niet in de ‘zorg’ tegenkomen maar ondanks hij achter de schermen werkt ga je hem ook vaak in de praktijk tegenkomen.

Enkele vragen aan Joris

Hoe is dat werken in een praktijk vol vrouwen?

In één woord, "Geweldig". Het zijn één voor één topvrouwen. Het is erg leuk om omringd te zijn door allemaal mensen die goed zijn in hun job en deze op een zeer professionele manier uitvoeren. Vrouwen waarbij hun job echt hun passie is en die ook steeds klaar staan om elkaar of andere te helpen.

Hier bij De Wolk wordt er hard gewerkt, daarnaast wordt er zeker even hard gelachen en plezier gemaakt.

Was het een moeilijke keuze om van job te veranderen?

Ja toch wel, de zorg is toch wel iets totaal anders dan de technische wereld waar ik vandaan kom?. Het was voor mij een heel proces om de stap te durven nemen. Ik heb 18 jaar gewerkt aan mijn carrière in een weeg bedrijf. Ik was daar service manager  Je werkt je doorheen de jaren zo hard op zowel op vlak van kennis als op financieel vlak. In die technische weeg wereld was ik zeker een gekende waarde, na al die jaren heb je veel contacten en respect opgebouwd met zowel collega's als klanten. Maar als bedienden in zo'n grote firma zijn er ook wel heel wat frustraties en deze zag ik niet voorkomen bij Elke en De Wolk.

Zoals bij zo vele andere mensen heb ook ik een bepaalde weerstand tegen verandering. Deze vertrouwde wereld, waar ik bewust was van de uitdagingen en de beperkingen, maar waar er ook zekerheden en voordelen waren, plots verlaten was op zijn minst gezegd uitdagend. 

Het heeft me heel wat wakkere nachten, piekeren én een traject loopbaanbegeleiding gekost om hier te raken.

Het was al langer een droom om samen met Elke De Wolk verder te laten groeien. Ik hielp hier en daar al wel wat mee maar met een fulltime job bleef dit toch beperkter dan ik wou. Het stressvolle leven van een servicemanager was niet dat wat me gelukkig maakte. Hoe goed ik mijn job ook deed je zat altijd in een stressvolle omgeving waar iedereen eigenlijk bij jou komt klagen.

 

Maar oef nu ben je er

Ja ?

Nu is er geen stress meer. Ik had nog wel enkele stress pieken de eerste weken alleen was er dan geen reden meer voor die stress. Blijkbaar is stress en de bijhorende symptomen iets dat niet van de ene dag op de andere overgaat maar heeft ook dit zijn tijd nodig.

Het is voor mij een ongelooflijk fijn gevoel om te mogen werken zonder stress en dan nog wel in zo een warm team.

Toen ik in mijn overgangsproces er met andere over praten zei iedereen nadien ga je alleen nog denken waarom heb ik er zo lang mee gewacht en ze hadden gelijk. Nu ben ik in het stadium waar ik denk "Waarom heb ik daar zo lang mee gewacht"

Kan je je ei nog wel kwijt?

Kan je je ei nog wel kwijt? Wat doe jij nu eigenlijk bij die wolk? Jij bent toch geen vroedvrouw? Dat zijn de vragen die ik het meest krijg.

De zwangere dames mogen gerust zijn, ik ben geen zorgverlener en zal dat ook niet worden.?

En ja ik kan mijn ei nog steeds kwijt. Van opleiding ben ik een techneut en techniek blijft me fascineren. Dingen kunnen maken of herstellen heeft me altijd veel voldoening gegeven.  Een andere waarde die voor mij erg belangrijk is is het helpen van mensen, ik word gewoon gelukkig als ik mensen kan helpen.

En dat is dan ook net wat ik binnen De Wolk doe. Ik zorg voor de technische zaken die gedaan moeten worden en dat zijn er meer dan je je kan inbeelden. planning tool opmaken, gordijnen herstellen, kasten maken, leveranciers zoeken, stock organiseren, IT draaiende houden, optimaliseren van processen,  wc herstellen.

Door al die verschillende taken heb ik een zeer afwisselende job waarin ik zowel mensen kan helpen als bezig zijn met technische zaken. Zoals mijn loopbaancoach ooit zei, zoals jij het omschrijft is het een job op jou lijf geschreven.?

En dat alles mag ik dan nog doen samen met de vrouw van mijn dromen, handig en productief als je de waarde en normen van de wereld op éénzelfde manier bekijkt. Nog handiger als je maar een half woord nodig hebt om elkaar te begrijpen. Beslissingen nemen duurt bij ons nooit lang. We zitten vaak al op dezelfde golflengte voor de vraag zich stelt.

Wolkjes over Joris

Joris… de man die alles kan! Als je aan mij vraagt zeg eens iets over Joris dan is het dat wel. Joris is de man van Elke en dus kennen we elkaar ook al een hele tijd! Hij is degene die je altijd verder helpt als je vast zit.. gaat het over een computervraag of gaat het over een fiets pedaal die eraf is of het paard van Barbie dat niet meer werkt ..:-) Hij fixt het allemaal!  Maar daarbuiten heeft hij ook het hart op de juiste plaats en enorm veel geduld. Ideale combinatie dus om als enige man De Wolk mee te runnen.

En een belangrijk weetje, hij is ook degene die ervoor zorgt dat onze auto’s zo mooi gepimpt zijn en niet te vergeten degene die mijn bakfiets tot een wolkenmobiel heeft omgetoverd. Mijn kindjes noemen hem sinds toen Joris ‘ de plakman’ ?

Wat ben ik blij dat Joris De Wolk nu aanvult. De logistieke bijstand is heel welkom en met zoveel vrouwelijk temperament in ons team is het heel fijn om een man als Joris in ons midden te hebben die rust en rationaliteit brengt wanneer onze emoties de bovenhand nemen ?

Joris is altijd al wel een onderdeel van de wolk geweest. In het begin vooral achter de schermen.  Toen de praktijk nog bij Joris en Elke thuis was kon je al voelen dat hij dat gezellige vroedvrouwen enthousiasme wel kon smaken. Dat hij daarna de nieuwe praktijk onder handen nam en er dat gezellige pareltje van maakte waar we ons nu zo thuis voelen, daar kunnen we hem alleen maar 1000x voor bedanken. Toen Joris daarna besloot om zich full time met de wolk bezig te houden kon ik alleen maar voelen dat zo alle puzzelstukjes op zijn plaats vielen. Zo kunnen wij profiteren van een handige harry en computertechnicus is huis! ?