Dit is Kiara

Ik maakte kennis met de wereld van vroedvrouwen tijdens mijn stage. Wat een thuiskomen was dat! Hoewel ik veel leerde in ziekenhuizen, voelde het verloskwartier niet als mijn plek. Maar toen ik bij De Wolk stage liep, wist ik het meteen: dit is waar ik thuishoor. Eerstelijns zorg, direct contact met ouders voor, tijdens en na de zwangerschap, hen begeleiden, luisteren naar hun zorgen en samen toeleven naar de geboorte van hun kindje - dat is wat ik zoek. Toen Elke me vroeg om hier te beginnen, ging mijn droom in vervulling. Nu leef ik niet alleen op wolken, maar ben ik ook volledig op mijn plaats.

Je kunt me tegenkomen als vroedvrouw, praktijkassistente, voor shopadvies en bij het testen van kolven.


 

Enkele vragen aan Kiara

Waarom ben je vroedvrouw geworden?

Als kleine meisje was ik al meer geïnteresseerd in het praten met de vriendinnen dan het ‘spelen’. Ik wilde weten hoe het echt met hun ging, luisterde graag en haalde veel voldoening uit het helpen van mensen. 
Pas in het zesde middelbaar kwam het besef dat het empathische en het zorgen voor iemand iets was waar ik iets mee moest gaan doen. Toen ik de brochure opende van de richting vroedkunde wist ik dat vroedvrouw zijn mijn roeping is. 
Dat vroedvrouw zijn ook echt mijn passie is, werd volledig bevestigd tijdens mijn stageperiodes bij de wolk. Hier verloor ik mijn hart voor de job en het team. Het begeleiden en ondersteunen van (toekomstige) ouders en meeouders tijdens één van de meest intense periodes van hun leven is zoiets uniek en ik ben een gelukzak die dat elke dag mag meemaken. 

 

Wat is het leukste aan de job? 

Ik denk niet dat ik toekom met een paar zinnen. Vroedvrouw zijn omvat alles wat ik het liefste doe. (Toekomstige) ouders/meeouders doen geloven in hun eigen kracht wanneer ze dat zelf nog niet doen. Een luisterend oor kunnen bieden en er kunnen zijn voor hun tijdens die intense periode van het prille ouderschap. Het zorgen voor, mensen helpen, begeleiden, ondersteunen,... ik kan zo nog wel even door gaan. O en die schattige baby's zijn een pluspunt natuurlijk ;)
 

Waar haal jij het meeste voldoening uit? 

Wanneer je hebt kunnen zorgen voor die kleine geluksmomentjes met hun baby. Zo zijn zalige momenten het geven van een bakerbadje en de eerste keer in de draagdoek en zien dat zowel ouder als baby hiervan geniet. 

Maar vooral wanneer we van een traan een glimlach kunnen maken. Die enorme dankbaarheid mogen voelen, daar haal ik het meeste voldoening uit. 

Wat zijn jouw kleine gelukjes?

De zon die schijnt, lekker eten, een gezellige winteravond voor de tv met kaarsjes aan, goede muziek en wandelen met de hondjes.
 

Wanneer doet Kiara consultatie?

Kiara doet consulatie in Boortmeerbeek:

  • Maandagavond
  • Dinsdagavond (enkel kolfconsult of shopadvies)
  • Woensdagvoormiddag (enkel kolfconsult of shopadvies)
  • Donderdagvoormiddag

Klaar om Kiara te ontmoeten?

Wolkjes over Kiara

Kiara bracht haar stagetijd bij ons door en liet een onuitwisbare indruk achter. Ze behaalde moeiteloos de hoogste score en toonde een buitengewoon enthousiasme, hulpvaardigheid, en een onverzadigbare dorst naar kennis. Haar spontaniteit en oprechte liefde voor het beroep van vroedvouw maken haar een geweldige aanvulling op ons team. Ik herken mijn jongere zelf in haar.

Onze Kiara, you got to love her! Kiara is super leergierig, heel eerlijk en echt een fantastische nieuwe collega in onze praktijk. Ze is erg thuis in elk aspect van De Wolk. Kiara is niet alleen een vroedvrouw maar begeleidt je ook in kolfadvies én helpt je graag verder als je op zoek bent naar een goede beha. Omdat Kiara zo'n allround persoon is klikt ze ook erg gemakkelijk met iedereen. De mama's en papa's die Kiara begeleidt zijn vaak helemaal weg van haar en wij hier bij De Wolk ook natuurlijk!