Dit is Nele

 Nele verwacht deze zomer haar eerste kindje. Ze is afwezig van 1 juli 2024 tot eind maart 2025.

Enkele vragen aan Nele

Hoe zouden je vrienden je omschrijven?

Haha dat is al direct een grappige vraag. Onder mijn vriendengroep van de scouts word ik vaak ‘mama Nele’ genoemd. Terwijl ik helemaal nog geen kinderen heb (lacht). Maar dat zorgzame karakter kan je niet wegsteken natuurlijk he! 
Ik ben iemand die graag wil weten hoe het écht met iemand gaat. Dus mijn vrienden zouden mij omschrijven als iemand die goed kan praten, maar eigenlijk nog beter kan luisteren. 
De ideale cocktail voor een job als vroedvrouw.
 

Waarom ben je vroedvrouw geworden?

‘Omdat ik het het allermooiste beroep ter wereld vind! Ik kan er uren vol passie en met liefde over praten. Jonge mama’s en papa’s die samen aan het grootste avontuur van hun leven gaan beginnen: het groot brengen van een kind. Hen informeren, stimuleren tot bewuste keuzes, hen bijstaan en motiveren. Het van nabij opvolgen van dit hele proces is voor mij echt een droombaan. (lacht)’

Heb je nog tips voor toekomstige mama’s?

‘Je bent goed bezig! Geloof in jezelf. Laat je niet van de wijs brengen door mensen met andere ervaringen of andere gedachten. Doe vooral je eigen ding en blijf dicht bij jezelf. Want dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste. Ik geloof heel erg dat de kracht van een persoon schuilt in de liefde voor zichzelf.’

Is er nog een fabeltje dat je de wereld uit wil helpen?

‘Dat je baby’s te veel kan verwennen! Dat is absoluut niet waar! Vertroetel ze, knuffel ze, neem ze bij jou in bed. Baby’tjes komen uit een warme baarmoeder, dicht bij mama, met op de achtergrond het geluid van de hartslag van mama. Natuurlijk vinden ze het niet fijn om alleen in een koud bedje te slapen. Dus pak ze lekker dicht tegen je aan en genieten maar.

Klaar om Nele te ontmoeten?

Wolkjes over Nele

‘Nele solliciteerde spontaan bij ons. Ze wilde nergens anders werken: ze had al haar pijlen op ons gericht. Heel gedurfd, en dat kan ik wel appreciëren. Ik voelde al tijdens het eerste gesprek wat een warme, enthousiaste vrouw ze is. Ze liep mee op huisbezoek, ze volgde onze vergadering en haar inbreng was meteen van goudwaarde. Nele is zo iemand die niet werkt als vroedvrouw maar echt vroedvrouw is. Dat hebben we hier nodig bij de wolk.’

Nele is zo’n vroedvrouw die zich volledig smijt in de zorg voor ‘haar’ mensen. Ze gaat er alles aan willen doen om te zorgen dat deze mensen ten volle kunnen genieten van hun kraamavontuur. En dat alles natuurlijk vol enthousiasme en met een brede glimlach!

Nele is een vroedvrouw in hart en nieren, voor haar is vroedvrouw zijn een roeping. Ze is er ook echt voor De Wolk. Nele is diegene die altijd nog een extra plekje zal vrijmaken zodat je niet te lang zou moeten wachten voor een consultatie. Die meteen een huisbezoek overneemt van een collega die het te druk heeft. Diegene die gezellig binnen springt in de praktijk om samen te lunchen als ze in de buurt is om huisbezoeken te doen. Diegene waar heel veel mensen speciaal naar vragen als ze naar mij bellen om een intake in te plannen. Ze kennen haar dan meestal al van bij hun vorige kindje of horen van vriendinnen of familie dat het bij hen zo goed klikte met Nele. En als ze zich haar naam niet meer herinneren hoor ik altijd 'Die lieve vroedvrouw met al die krulletjes!' ;-)