Dit is Ruth

Ruth woont samen met haar vriend en twee dochtertjes in Leuven. Ze studeerde in 2012 af als psychologisch consulent. Sindsdien ondersteunt ze ouders en leerkrachten bij de opvoeding van kinderen. Ruth vindt het fantastisch dat ze sinds 2018 deel uitmaakt van het wolkjesteam en zo de kans krijgt om nog meer ouders in hun kracht te zetten!

 

Enkele vragen aan Ruth

Waarvoor kan je bij Ruth terecht?

Opvoedingsondersteuning 
Slaapconsulten 
Cursussen rond ouderschap (hopelijk terug vanaf najaar 2022)
 

Hoe kan je Ruth contacteren?

 • Via mail: ruth.berckmans@de-wolk.be
  Voeg dan zeker onderstaande info toe. Ruth contacteert je zo snel mogelijk. 
  • Naam + voornaam
  • Telefoonnummer
  • Korte hulpvraag
  • Voorkeur moment: zijn er dagen waarop je overdag kan? Welke avonden ben je beschikbaar? 
  • Extra opmerkingen
 • Via je vroedvrouw
   

Wat is het leukste aan je job?

Wanneer ouders bij mij komen aankloppen, zitten ze vaak met veel twijfels, bezorgdheden en onzekerheden. Over zichzelf, over hun kind, maar ook over zichzelf als ouder. Wanneer ik hen na een begeleiding hoor vertellen dat ze zich terug sterker voelen, weer meer op zichzelf durven vertrouwen en terug volop kunnen genieten van hun kinderen, dan kan ik alleen maar denken “Dit is waarvoor ik het doe!”. 

Waar kunnen we jou vinden in je vrije tijd?

Tot een dikke twee jaar geleden zou ik niet geweten hebben waar ik moest beginnen. Elke dag stond er wel íets op de planning. Ik was voortdurend in de weer, of het nu voor mezelf was of voor anderen. Gewoon een avond thuis zijn, het sprak me écht niet aan. Pas sinds de geboorte van mijn oudste dochter heb ik leren genieten van de rust die een avond thuis met zich mee brengt. Lekker eten, met mijn dochter spelen en ’s avonds met de voetjes omhoog in de zetel bij mijn vriend, héér-lijk! 
Ook in de weekends geniet ik er enorm van om gewoon gezellig samen te zijn met mijn gezin, waar dat ook mag zijn. 

Maar eerlijk is eerlijk, de Fear Of Missing Out blijft er wel wat inzitten. Ik ben een sociaal beestje en dus hou ik er ook van om tijd te spenderen met vrienden en familie. Een toffe brunch, een avond kaarten of gezelschapsspelen, een fijne wandeling in het bos, eens goed gaan dansen, een weekendje weg … Love it! 
 

Waarvoor mogen we je wakker maken in het midden van de nacht?

Familie of vrienden in nood! En die ‘in nood’ mag je breed interpreteren: Voor een echt noodgeval waarbij ik je naar het ziekenhuis moet brengen of een goeie babbel om dat het even niet gaat. Maar ook omdat je persé om 3u ’s nachts goed nieuws wil delen. Of omdat je iemand zoekt om samen die laatste restjes van het dessertenbuffet te verorberen, dan ook. Ijs en chocolade, het zijn twee van mijn grote liefdes, had ik dat al verteld?  

Welke fabel over een opvoedcoach wil jij de wereld uithelpen?

Dat ik mijn kinderen op een perfecte manier kan opvoeden. Ik kreeg al wel eens te horen dat het, als opvoedcoach, wel handig is dat je altijd weet hoe je moet reageren op bepaald gedrag van je kind. Maar niets is minder waar. Ook ik ben maar een mens, met mijn eigen onzekerheden en kwetsbaarheden. Gooi daar nog eens de emoties bij die bij het ouderschap komen kijken, en ik kan je verzekeren dat ik even goed soms met mijn mond vol tanden sta, tranen in mijn ogen heb, of mijn lach niet kan inhouden wanneer mijn dochter, met haar aanstekelijke kapoenenblik, iets uitsteekt wat eigenlijk écht niet kan. 
Ouderschap is een groeiproces, en ook ik leer elke dag bij. 
 

Klaar om Ruth te ontmoeten?

Wolkjes over Ruth

Ruth is niet alleen het soort vriendin, maar ook de opvoedcoach die ik iedereen gun: ze is ontzettend empatisch, waardoor ze zich heel erg kan inleven in de gevoelens van ouders. Ze zal ook nooit oordelen.  Ze vindt het heerlijk om met kinderen te werken. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, net als haar humor. Ruth heeft het hart op de tong en is recht voor de raap. Ze wil het beste voor iedereen maar daardoor vergeet ze soms wel eens zichzelf.

Ik heb Ruth eigenlijk pas een beetje leren kennen wanneer ze tijdens haar 2e zwangerschap bij mij kwam voor haar bekken. Wat een heerlijke Madam is me dat. Met Ruth kan je werkelijk over alles babbelen zonder ergens een awkward gevoel bij te hebben. Zonder een oordeel te verwachten, zo heerlijke down to earth ook. En ondanks wij nog nooit ne koffie zijn gaan drinken of samen een fles wijn hebben verorberd voel je dat gezelligheid bij haar instant troef is! Man die kan zo heerlijk lachen altijd – en dat ondanks de blokkade in haar bekken. ?