Individuele voorbereiding – Privéles

Ik zoek een alternatief voor de groepslessen

Jij en je partner willen goed voorbereid zijn op de weeën, de bevalling, de borstvoeding en de kraamperiode maar de data van de zwangerschapscursus liggen je niet of groepslessen spreken je minder aan. Tijdens een privé-les maken we samen een voorbereidingsplan op voor jullie.
Mogelijke onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: weeën, wanneer beginnen ze, hoe herken ik ze. Wanneer vertrekken naar het ziekenhuis, ademhalingsoefeningen, hoe start ik met borstvoeding,…

Meestal plannen we 2 privélessen, zo komen thema’s arbeid en bevalling aan bod. Uiteraard kan dit volgens jouw nood, meer of minder zijn. Voor de voorbereiding rond borstvoeding verwijzen we je naar onze interactieve workshop ‘Starten met Borstvoeding’
Er is een persoonlijk aandeel van 50€/sessie.

Hoe maak ik een afspraak?

  • Zoek hieronder even de Wolkjes die werkzaam zijn in jouw zorgregio 
  • Maak meteen een online afspraak voor een individuele voorbereiding.
  • Geen plekjes vrij? Neem even telefonisch contact op en we zoeken een gaatje! Dit kan op weekdagen, behalve woe, van 09 - 16u op 016 43 41 57

Zoek hier jouw wolkjes (vroedvrouw)
Locatie
Waar op consult?Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Julie Piedfort
Julie Piedfort

vroedvrouwseksuologePerinatale counselingzwangerschapsmassagemamamassage

"> Eva Asselberghs
Eva Asselberghs

vroedvrouwKinderverpleegkundigeSpoedverpleegkundige

Zoek je nog iets anders?

Screening psychosociale kwetsbaarheid

Wanneer je zwanger bent, is het sterk aangewezen om regelmatig op controle te gaan om fysieke parameters in kaart te brengen. Denk maar aan de suikertest om het suikergehalte in je bloed te meten, urinetesten, de echo’s op  12, 20 en 32 weken zwangerschap. Het screenen van psychosociale parameters is even warm aanbevolen. De ‘roze wolk’ waar men het zo vaak over heeft, is ook vaak een broze wolk, kwetsbaar, in verandering en onderhevig aan hormonale stormen. Een ‘mentale check’ in deze periode kan je toelaten om, net zoals bij fysieke tests, zicht te krijgen op een aantal psychosociale domeinen en eventuele noden/vragen binnen deze domeinen.

Lees meer   >

Avondshopping

Welkom in onze fysieke Wolkshop, je kan hier terecht tijdens onze openingstijden zonder afspraak voor wat kleinigheidjes (kom even in de shop piepen na je consultatie!).

Heb je echt advies nodig, bijvoorbeeld voor een beha?
Check onze pagina shopadvies of maak direct een afspraak met Roosje. Uiteraard begrijpen we dat het niet voor iedereen haalbaar is om tijdens de werkuren hier te geraken, daarom doen we regelmatig een avondshopping. Hier ben je zonder afspraak welkom.

Lees meer   >

Voetreflexologie

Proficiat met je zwangerschap! Hoe gaat het met je? Echt, ga maar eens voelen hoe het met je gaat. Ben je moe? Of juist vol energie? Ben je graag zwanger? Of helemaal niet? Heb je het moeilijk met je lichaam dat elke week zo verandert? Of ben je juist nog trotser op dat mooie lijf dan ooit tevoren? Alles is prima. 
Een zwangerschap is vaak een periode van intense emoties. Gevoelens van vreugde en liefde worden afgewisseld met misschien wel wat angst, verdriet of onzekerheid. 
Ook lichamelijk verandert er veel. Je lichaam is een klein mensje aan het laten groeien en vele vrouwen ervaren toch wel wat lichamelijke kwaaltjes. Slecht slapen, zure oprispingen, last van je rug of bekken, …
Voetreflexologie kan tijdens je zwangerschap een enorm verschil maken! Zowel voor die broodnodige diepe ontspanning als bij het verhelpen van kwaaltjes. 

Lees meer   >

Seksuologische begeleiding tijdens de zwangerschap 

Seksuologische begeleiding tijdens de zwangerschap 
Er bestaat geen eenduidige definitie over wat seksualiteit is en hoe het beleefd moet worden. Wanneer men zwanger wordt, wordt er aan seksualiteit een extra dimensie toegevoegd. Door verschillende factoren verandert er veel op fysiek, psychisch, relationeel en emotioneel vlak dat mogelijk een invloed kan hebben op je seksueel beleven en/of functioneren. Je lichaam verandert, verschillende kwaaltjes als vermoeidheid, misselijkheid, ... maken dat seksualiteit even achteraan op de agenda komt. Ook voor partners kan dit een aantal vragen met zich meebrengen.
Praten over seksualiteit tijdens de zwangerschap kan veel spanningen en onzekerheden wegnemen. 
 

Lees meer   >

Shopadvies

Maak je graag een afspraak om zwangerschapsbeha's te passen? Kan je maar niet kiezen tussen de verschillende kleuren van bevallingsjurkjes? Ben je graag zeker dat Roosje of Elke er is? Maak een afspraak om te shoppen in Boortmeerbeek. 

Lees meer   >