Postnatale kinesitherapie

Een zwangerschap en een bevalling putten de bekkenbodemspieren fel uit. Eerst ondersteunt deze spiergroep tijdens de zwangerschap de groeiende baby waardoor alleen al van het 9 maand dragen, deze spieren ontzettend verzwakt zijn. Tijdens je bevalling rekken je bekkenbodemspieren dan nog eens fel uit, of heb je misschien een knipje of scheur in deze weefsels. 
4/5 Vrouwen die een zwangerschap heeft gedragen (ongeacht keizersnede of vaginale bevalling) ervaart urineverlies om en rond de zwangerschap, 1/4 heeft een verzakking en 1/8 heeft moeite met windjes/stoelgang op te houden. 
Deze klachten komen dus ontzettend vaak voor. Soms kort na de bevalling, maar even goed pas enkele jaren later. Bekkenbodemkinesitherapie en postnatale kinesitherapie is er om dergelijke klachten te voorkomen en/of te behandelen. Wij helpen jou hier graag mee verder!

Hoe gaat dit juist in zijn werk?

Tijdens de eerste sessie leert de kinesiste je kennen en worden je eventuele klachten besproken. De kinesist legt uit wat je bekkenbodem precies doet en waarom die zo belangrijk is. Aarzel niet om al je vragen te stellen. 
In een tweede sessie wordt je bekkenbodem gecontroleerd om zeker te zijn dat je de oefeningen juist uitvoert en om ze zo aan te passen aan je kracht en uithouding.
Naast je bekkenbodemcontrole en herstel, is er ook aandacht voor het aansterken van de rest van je core. Denk aan je middenrif, buik- en bilspieren. Je wordt begeleid bij het eventuele hervatten van sport om zo je lichaam te helpen bij je herstel.

Wanneer start je met postnatale kine?

Met postnatale oefeningen mag je starten tussen 4-6weken na een vaginale bevalling. Of na 6 weken na een keizersnede. 
Heb ik een voorschrift nodig?
Voor perinatale kinesitherapie heb je altijd een voorschrift van je arts nodig. 

Hoe maak ik een afspraak?

  • Kies hieronder je kinesist
  • Maak meteen een online afspraak – een eerste afspraak vast leggen is voldoende – verdere afspraken worden samen ingeroosterd bij je eerste consult
  • Geen plekjes vrij? Neem even telefonisch contact op met Veerle of Leen

Zoek hier jouw wolkjes (kinesist)
Locatie
Waar op consult?Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Zoek je nog iets anders?