Voedingsadvies tijdens je zwangerschap

Wist je dat de voeding gedurende de eerste 1000 dagen van het leven van een kind – startend vanaf de conceptie – zijn gezondheid bepaalt op lange termijn? Wat je eet tijdens de zwangerschap speelt dus een belangrijke rol in de gezondheid en ontwikkeling van je baby. 

Waarom voedingsadvies tijdens de zwangerschap?

Jouw gezondheid als mama speelt een belangrijke rol in de gezondheid en ontwikkeling van je baby. Jouw baby is tijdens de zwangerschap enkel van jouw afhankelijk om de juiste nutriënten binnen te krijgen voor een optimale groei. 
Ook jouw gezondheid als mama wordt mee door je voedingspatroon bepaalt. Zo speelt voeding een belangrijke rol in de preventie van zwangerschapsdiabetes en preëclampsie. 
 

waarvoor kan je bij ons terecht?

  • Algemeen voedingsadvies tijdens de zwangerschap
  • Voedingsadvies indien je vegan of vetarisch eet en zwanger bent 
  • Voedingsadvies bij misselijkheid
  • Voedingsadvies bij zwangerschapsdiabetes
  • Hulp bij gewichtsmanagement tijdens je zwangerschap
     

Hoe veel gesprekken heb ik nodig?

Indien je enkel informatie wenst en persoonlijk advies voor jouw specifieke voedingspatroon, dan ben je met 1 consultatie beholpen. Wens je graag opgevolgd te worden dan kunnen we samen bepalen hoe frequent je op consultatie komt. 

Kan de consultatie terugbetaald worden?

Een deel van de consultatie wordt terugbetaald door jouw ziekenfonds. Hoe veel dat exact is, is afhankelijk van je ziekenfonds en kan je nakijken op hun webpagina. 

Is de consultatie ter plekke of via video-call?

Beide zijn mogelijk: je kan bij ons op bezoek komen in Boortmeerbeek, of het kan via video-call. Wat het makkelijkst is voor jou! 

Zoek hier jouw wolkjes (diëtiste)
Locatie
Waar op consult?Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Zoek je nog iets anders?