Voetreflexologie

Proficiat met je zwangerschap! Hoe gaat het met je? Echt, ga maar eens voelen hoe het met je gaat. Ben je moe? Of juist vol energie? Ben je graag zwanger? Of helemaal niet? Heb je het moeilijk met je lichaam dat elke week zo verandert? Of ben je juist nog trotser op dat mooie lijf dan ooit tevoren? Alles is prima. 
Een zwangerschap is vaak een periode van intense emoties. Gevoelens van vreugde en liefde worden afgewisseld met misschien wel wat angst, verdriet of onzekerheid. 
Ook lichamelijk verandert er veel. Je lichaam is een klein mensje aan het laten groeien en vele vrouwen ervaren toch wel wat lichamelijke kwaaltjes. Slecht slapen, zure oprispingen, last van je rug of bekken, …
Voetreflexologie kan tijdens je zwangerschap een enorm verschil maken! Zowel voor die broodnodige diepe ontspanning als bij het verhelpen van kwaaltjes. 

Wat is voetreflexologie juist?

In de voeten eindigen zo’n 7000 zenuwuiteinden. Door het masseren en het bewerken van punten op de voet worden er signalen naar de hersenen gezonden die tot diepe ontspanning leiden. Vaak komt het lichaam tijdens de sessie volledig tot rust waardoor de ademhaling, bloeddruk en stress dalen. Fijne hormonen zoals oxytocine komen naar boven. In deze periode van rust komt het zelf herstellend vermogen van het lichaam in werking. 

Wat zijn de voordelen van voetreflexologie?

Voetreflexologie kan stress, angsten en spanningen tijdens de zwangerschap verminderen. Het werkt diep ontspannend waar veel vrouwen tijdens de zwangerschap nood aan hebben. Ook kleine kwaaltjes, zoals misselijkheid, zure oprispingen, constipatie, slecht slapen, ... kunnen verholpen worden doordat ik specifieke drukpunten meer aandacht geef. Voetreflexologie kan heel erg helpen als je vocht ophoudt in je handen of voeten omdat de voetmassage vocht afdrijvend werkt. Ook je baby in de buik vindt de sessie vast heel fijn. Veel mama’s geven aan een diepe connectie te hebben ervaren met hun baby tijdens de sessie. Ook de baby drijft mee op het oxytocine hormoon en vindt het zalig om even helemaal te ontspannen!

Hoe ziet een sessie eruit?

Je mag even helemaal ontspannen. Je installeert je op de massagetafel met een warm dekentje. Ik zorg voor ontspannende muziek en een lekker geurtje. Zeker oké als je in slaap zou vallen, je mag je helemaal laten gaan. De sessie duurt een uurtje.

Kan voetreflexologie helpen als mijn baby in stuit ligt?

Jazeker! Tijdens deze behandeling werk ik vooral ontspannend, maar ik neem ook belangrijke drukpunten mee die de baby uitnodigen om een andere houding te gaan aannemen. Vaak doen we een paar sessies kort na elkaar. 

Het lijkt alsof ik overtijd zal gaan en wil een inleiding vermijden, kan voetreflexologie hierbij helpen?

Heel erg! Beetje gelijkaardig als bovenstaand verhaal. Ik werk erg veel op ontspanning, die oxytocine is enorm nodig omdat dat hetzelfde hormoon is dat de baarmoeder doet samentrekken. Daarboven neem ik ook belangrijke punten mee in de behandeling die tot contracties kunnen leiden. Ook hier zijn vaak een tweetal sessies kort na elkaar nodig. 

Wanneer kan een voetreflexologie behandeling?

Dit kan op elk moment in de zwangerschap en is volledig veilig.
Afhankelijk van jou noden of wensen plan je een afspraak in. 

Hoe maak ik een afspraak?

Hoe maak ik een afspraak? 
 
Je kan zelf een afspraak inboeken via onze online agenda, druk op de knop 'afspraak' onder mijn foto. Je mag bij het maken van je afspraak altijd een beetje extra info meegeven zoals het aantal zwangerschapsweken en de reden van de sessie. Ik kijk er naar uit je te leren kennen!
 
Heb je vragen of wil je iets aftoetsen/bespreken? Je kan me steeds bereiken via mail op nele@de-wolk.be of per telefoon op het nummer 0472080959.
 

Zoek hier jouw wolkjes (Voetreflexologie)
Locatie
Waar op consult?Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Zoek je nog iets anders?

Avondshopping

Welkom in onze fysieke Wolkshop, je kan hier terecht tijdens onze openingstijden zonder afspraak voor wat kleinigheidjes (kom even in de shop piepen na je consultatie!).

Heb je echt advies nodig, bijvoorbeeld voor een beha?
Check onze pagina shopadvies of maak direct een afspraak met Roosje. Uiteraard begrijpen we dat het niet voor iedereen haalbaar is om tijdens de werkuren hier te geraken, daarom doen we regelmatig een avondshopping. Hier ben je zonder afspraak welkom.

Lees meer   >

Seksuologische begeleiding tijdens de zwangerschap 

Seksuologische begeleiding tijdens de zwangerschap 
Er bestaat geen eenduidige definitie over wat seksualiteit is en hoe het beleefd moet worden. Wanneer men zwanger wordt, wordt er aan seksualiteit een extra dimensie toegevoegd. Door verschillende factoren verandert er veel op fysiek, psychisch, relationeel en emotioneel vlak dat mogelijk een invloed kan hebben op je seksueel beleven en/of functioneren. Je lichaam verandert, verschillende kwaaltjes als vermoeidheid, misselijkheid, ... maken dat seksualiteit even achteraan op de agenda komt. Ook voor partners kan dit een aantal vragen met zich meebrengen.
Praten over seksualiteit tijdens de zwangerschap kan veel spanningen en onzekerheden wegnemen. 
 

Lees meer   >

Shopadvies

Maak je graag een afspraak om zwangerschapsbeha's te passen? Kan je maar niet kiezen tussen de verschillende kleuren van bevallingsjurkjes? Ben je graag zeker dat Roosje of Elke er is? Maak een afspraak om te shoppen in Boortmeerbeek. 

Lees meer   >

Individuele voorbereiding – Privéles

Lees meer   >